*Nettavisen* Nyheter.

Hjernejul 2015 - Lille nyttårsaften

Energy of Fractal Burst
Licensed from: agsandrew / yayimages.com

Jeg har alltid rensket blader, magasiner og aviser for sudoku, quizer og annen hjernetrim. Fra lillejulaften og frem til første nyttårsdag har jeg derfor tenkt å dele matte- og logikkoppgaver som du kan kose deg med i julen og romjulen. Hver dag vil du finne to oppgaver på bloggen, én lettere og én vanskeligere oppgave. Disse vil være hentet fra Abelkonkurransen eller fra Matematikk.org.

Alle oppgavene skal kunne løses med ungdomsskolematte. Oppgave 1 i dag ble gitt som gruble oppgave til en 7. klasse nå rett før jul. Oppgave 2 er en oppgave der du skal finne antall mulige måter å gå fra en by til en annen. Dette har du sikkert vært utsatt for på feire ved tidligere anledninger. Et løsningsforslag på oppgavene blir publisert dagen etter. Post gjerne svaret ditt i kommentarfeltet om du ønsker. Her er lillenyttårsaftenoppgavene:

Oppgave 1

Hvis det tar fem alver fem timer å grave fem hull, hvor mange alver trengs for å grave hundre hull på hundre timer?

Oppgave 2

Figuren under forestiller et gatenett mellom S og T i en by. Du er kun lov å gå i østlig eller sørlig retning når du skal bevege deg fra S til T. Hvor mange ulike antall veier kan du velge for å komme deg fra S til T er

Klikk på bildet for å forstørre.

 Svaret kommer i morgen, Godt nytt år!

For flere oppgaver trykk her!

Her er svaret på gårsdagens oppgaver!

Følg meg på instagram under Mattedama , facebook under Mattedama og på snap: vibekegf

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.