RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Vibeke Gwendoline Fængsrud

Hjernejul 2015 - Nyttårsaften

Malta Fireworks Festival
Licensed from: esinel / yayimages.com

 

Jeg har alltid rensket blader, magasiner og aviser for sudoku, quizer og annen hjernetrim. Fra lillejulaften og frem til første nyttårsdag har jeg derfor tenkt å dele matte- og logikkoppgaver som du kan kose deg med i julen og romjulen. Hver dag vil du finne to oppgaver på bloggen, én lettere og én vanskeligere oppgave. Disse vil være hentet fra Abelkonkurransen eller fra Matematikk.org.

Alle oppgavene skal kunne løses med ungdomsskolematte. Oppgave 1 er en gammel slager med logikk og oppgave 2 er en søt liten sak før nyåret ringes inn. Et løsningsforslag på oppgavene blir publisert dagen etter. Post gjerne svaret ditt i kommentarfeltet om du ønsker. Her er nyttårsaftenoppgavene:

Oppgave 1

Nissen har én rev, én kanin og en bunt med gulrøtter. Han skal krysse elven i en liten båt, slik at han kun har plass til én av disse om gangen; enten reven, kaninen eller bunten med gulrøtter. Så lenge nissen er til stede, vil ikke reven spise kaninen eller kaninen spise bunten med gulrøtter.

Hvordan kan nissen løse problemet, og få alle over elven uten at noe blir spist opp?

 

Oppgave 2

Vi har klipt i stykker et 10 × 10 - kvadrat slik figuren til høyre antyder. Alle vinklene på figuren er rette. Omkretsen av denne figuren er

 


 

Svaret kommer i morgen, Godt nyttår!

For flere oppgaver trykk her! 

Her er svaret på gårsdagens oppgaver!

 

Følg meg på instagram under Mattedama , facebook under Mattedama og på snap: vibekegf