Enten du er hjemme i ferien, har dratt på hytta eller et annet sted tipper jeg mange av dere kommer til å se noen episoder av favorittserien på Netflix. Men hva med å utsette dagens første episode av en lang bingedag, eller komme deg raskt ut i løypene for å bruke en del av dagen til på å komme a jour?

Nå er halve ferien snart over og du har kanskje brukt den til å lade batteriene. Hvorfor ikke da bruke denne gyldne anledningen som nå er her til å ta igjen det tapte? Levere de ødelagte klærne til skredderen, få smurt den døra som knirker eller tette kunnskapshullene i fagene du tar på skolen.

Siden jeg er litt kunnskapsfan, så la oss snakke litt om hvordan å ta igjen noe av det tapte. Mange elever har tentamen allerede i mars. Dette er ikke lenge til, så snart må du uansett sette i gang med øving til heldagsprøven. Ved å starte i vinterferien, gjør du deg selv en stor tjeneste og du kommer til å takke deg selv etterpå!

Hvordan bør du gå frem?

  • Fikk du ikke helt tak på det siste dere gikk gjennom i timene før ferien? Les de sidene i boka og gjør oppgavene som hører til.
  • Har du fått en oversikt fra læreren over hva du bør øve mer på? Eller var det en kapittelprøve eller flere som ikke gikk som du ville? Lag en plan, der du jobber med ett av disse temaene hver dag.
  • Se undervisningsfilmer på youtube. Det finnes mange filmer der de forklarer konsepter og viser utregninger. Står du fast, kan dette være et lurt tips for å komme videre! (om du trenger et oppslagsverk sjekke DENNE siden for oppslagsverk)
  • Heldagsprøvene er snart over oss. Deretter følger siste temaprøve for så eksamenstiden. På udir.no og matematikk.net finner du gamle eksamenssett du kan øve deg på. Det vil nok være noen temaer du ikke har gått gjennom på skolen ennå, men det meste skal være kjent. Da kan du få en pekepinn på hva du må øve mer på.

Det er ikke sikkert du kommer helt a jour i ferien, men du kommer i hvert fall lenger enn om du ikke gjør noen ting. Dessuten, om du skal gjøre det bra på disse prøvene som kommer så må denne informasjonen på plass, så like greit å begynne nå fremfor senere. det øker sannsynligheten for suksess.

Hvis du er ekstra lur legger du også en plan for hva du må gå gjennom på egenhånd før tentamenstiden, temaprøven og eksamen i sin helhet. Skriv en liste over de temaene du er usikker på og skriv i kalenderen din hva du skal jobbe med i hvilken uke og på dag.

Da er det bare å hive seg rundt, legge seg i trening og følge planen fra i dag og i tiden fremover. Da vil du bli klar til tentamen som er rett rundt hjørnet!

Sjekk INSTAGRAM @mattedama og FACEBOOK Mattedama