I dag har jeg vært i Bodø på opplæringskonferansen i Nordland for å holdt foredraget "Fra supertreig til superkjapp i matte". Dette er et motivasjonsforedrag som jeg gir til lærere så vel som elever, og det fokuserer på hvordan å mestre matte eller hjelpe andre med å mestre matte.

I den anledning synes det spennende å snakke om hva som motiverer oss. Det er nemlig ikke penger som nødvendigvis er den største driveren! Vi ønsker å bli sett, hørt, forstått, utfordret og føle at vi bidrar med noe viktig.

Allikevel tenker mange av oss at den største motivatoren er penger. Sannheten rundt penger som motivator er at det stemmer for visse oppgaver. Utover å dekke det man anser for å være et fint liv, er det andre ting som får oss motivert og inspirert til jobb og bidrag utover vanlig arbeidstid.

Mening, å bruke tiden sin på noe som gir mening i ens liv, det er en sann motivator. Jeg husker selv når jeg startet House of Math, ingen av de jeg ansatte var veldig opptatt av lønnen. Ei heller hjalp det å motivere til arbeid ved å si at de skulle få mer penger. Men dersom jeg sa at la oss møtes å snakke om matte, om pedagogikk så gnistret det i øynene på dem. Dersom jeg tilba teacher training eller prosjekter der de måtte sette fysikk og mattekunnskapene sine på prøve, da sto de klare i hopetall. Det at jeg la til rette for fag og personlig oppmerksomhet var de sterkeste motivasjonsdriverene jeg fant.

Dagens snutt snakker akkurat om dette, at penger er ikke alt her i verden. At arbeidsoppgaver som er kreative, komplekse og utfordrende best lar seg løse med andre incentiver.

Kos deg med denne:-)

u6XAPnuFjJc


Følg meg på instagram under Mattedama , facebook under Mattedama og på snap: vibekegf