*Nettavisen* Nyheter.

Slik endrer du matteproblemene på skolen!

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Bilde: PrivatEtter at artikkelen om min egen skolereise ble publisert på www.nettavisen.no har jeg blitt kontaktet av mange personer som opplever å være i samme situasjon. De ønsker alle å gjøre noe med det og spør meg til råds. Tenkte derfor at jeg samler rådene i dette innlegget, slik at de som ikke tørr å ta kontakt også kan få nytte av tipsene.

  1. Det hele starter med innstillingen om at du SKAL få det til! Ikke tenkt på hva som skjedd tidligere. Du skal nå begynne på nytt og denne gangen får du det til!
  2. Denne reisen vil innebære massive mengder med innsats. Masse lesing, studering og regning av oppgaver.
  3. Dette arbeidet vil føre til massive mengder med frustrasjon som brer seg fra brystet og ut i armene. Av og til kjenner du at tårene presser på. DETTE ER HELT NORMALT! Jeg kaller det voksesmerter i hjernen.
  4. Det viktigste er å tett kunnskapshullene du har. Siden du ikke vet når de begynte må du starte fra begynnelsen. Dette gjør du ved å gå til nettsiden www.matematikk.org og trykke på 1. - 4. klasse. Jeg skjønner at du sikkert mener at dette er unødvendig, kanskje det er det også. Men min erfaring tilsier at de aller fleste som sliter med matte har huller som går tilbake til disse skoleårene. Du må runde 1. - 4. klasse før du går videre til mellomtrinnet 5. - 7. klasse. Du trenger ikke å gjøre alle spillene som er der, men du må gjøre: Regnemesteren, regneregn og gangetesteren. Når dette er mestret går du til 5. - 7. klasse og her skal du gjøre: Regnemesteren, regneregn, gangetesteren og brøkreser. Dette må du runde, fokuser spesielt på brøkreser. Du mestrer gangetabellen når du klarer 100 gangestykker på under 4 minutter. Det er tempoet som forventes. Slik fortsetter du gjennom 8. - 10. klasse også.
  5. Når du kommer til 7. klasse kan du ha glede av boken jeg har skrevet for ungdomsskolen. Dette er et oppslagsverk for hele ungdomsskolen med oppskrifter for alt du trenger å kunne til 10. klasse eksamen. Har fått tilbakemeldinger om at den også funker godt for foreldre som vil hjelpe barna sine, så vel som elever som har begynt på videregående skole. Du finner den her.

Det viktigste i denne prosessen er at du selv vet at dette krever innsats over tid! Du må jobbe, du må stå på og du må for all del IKKE gi deg! Suksessen ligger i repetisjon og terping. Nøkkelen til all suksess er hardt arbeid over tid. Dersom du befinner deg i en situasjon der du opplever å ha forsøkt en stund uten at det har gitt resultater, så trenger du rett og slett mer tid og antagelig en mer strukturert innsats. Det vil si:

  1. Du må legge til siden sosiale medier: telefon, facebook, instagram, snap etc.
  2. Du må legge ned alle sidene på PC'n din som ikke har med matte å gjøre. Det er nemlig veldig smart å bruke PC til å google etter ting du lurer på!
  3. Krev at familien skal være stille når du gjør lekser/jobber med skole. Om det er helt umulig, så sett deg på et bibliotek.

For å mestre matte må du konsentrere deg om det du driver med, da må forstyrrende elementer fjernes. Du må konsentrere deg over tid og fokusere på teorien og oppgavene uten gjentatte avbrytelser. Hver avbrytelse gjør at du må begynne på nytt og tiden du har benyttet så langt er gått til spille.

Til slutt: Dette er ditt ansvar, ingen andre sitt! Vil du bli god, så ligger det på deg, din innsats, din innstilling og din lyst til å lykkes!

Så gå til www.matematikk.org og begynn nå:-)

Annonsebilag