RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Vibeke Gwendoline Fængsrud

Veddemålet

 

Slik var singletten jeg hadde fått av venninnen min. FOTO: Xochitl Vavik

Det er som sagt ikke hverdagskost at stiletthælmafian inntar akademias høyborg, det ærverdig Universitet i Oslo. Det er enda mer sjeldent at de forviller seg inn på matematisk institutt og tror de skal utrette noe som helst, med mattekompetanse som en 10-åring. De fleste av mine medstudenter hadde gjort det godt i matematikk gjennom ungdomsskolen. Videre hadde de fordypet seg i matematikk på videregående skole og var rustet til å møte universitetsmatematikken.

Jeg husker min første forelesning med professor Tom Louis Lindstrøm. En av Norges ypperste til å forelese matematikk. Jeg skjønte alt han sa, selv om jeg ikke kunne noe matematikk. Det forteller noe om matematikkfaget - det er langt mer utfordrende å utføre matematikk på egenhånd enn å se på at andre gjør det. Det er vel som Magnus Carlsen og sjakk-kommentatorene på NRK og VG. 

Dette var åpenbart noe som studiekompisene hadde fått med seg, så det ble gjort et veddemål og hypotesen gikk som dette: «Ingen damer med smal midje og store pupper klarer å avlegge en master i matematikk» (med henvisning til meg). For å underbygge guttas veddemål innførte jeg to ting:

1) Jeg hadde fått en t-skjorte av en venninne der det sto «I'm too pretty to do math». Denne ble nå brukt på alle eksamener.

2) Nytt slagord ble innført: «Pupper og hjerne er åpenbart proporsjonale størrelser»

Vel, la oss se. Så langt har jeg ikke en master i matematikk, men det er blitt to bachelorgrader. En med fokus på internasjonal business og ledelse, og med fokus på matematikk og fysikk. Forøvrig holder jeg nå på med lektor i matematikk og fysikk, og i denne sammenheng dukker det opp en master. Det er gøy da!

Med det ønsker jeg alle en riktig god uke!

Sjekk INSTAGRAM @mattedama og FACEBOOK Mattedama

 

#ViTarAnsvar-foredrag på Apalløkka ungdomsskole. Snakker om mattemestring og hvordan å motivere seg til hardt arbeid. Sjukt gøy! FOTO: Hanna Hovdenes