Kjære Per Sandberg! Jeg skulle egentlig la saken ligge. En del av meg har sympati for din kjærlighet. Jeg tror det norske folk er drittlei av deg og din kjæreste. Og meg. Enda jeg ikke er overalt i media slik som dere er. Det er du og din kjæreste som dyttes ned i strupen på folk av TV2. Arrangerer spennende boklansering og tiltrekker media i Arendalsuka. Enda det var dere som overrekte Akevitt på Klassekampens julefest, var det jeg som måtte gå av i protest og måtte miste en del av mitt levebrød. Men rett skal være rett.

Du dedikerte mange sider i din bok til å skrive grove løgner om meg og knytter meg til ekstreme opposisjonsgrupper. Dette har satt meg og min families sikkerhet i fare. Allikevel sa jeg ikke noe. De siste innleggene dine har vært i overkant grove og løgnaktige. Jeg ser meg nødt til å svare deg - Pennen er alt jeg har. Du mener at pennen min er låst i konspirasjonsteorier. La oss gå gjennom dine påstander:

«……Hverken jeg eller Bahareh Letnes har noensinne hyllet regimet i Iran, ikke noe sted………….(…) jeg har i tiår frontet min sterke motstand mot obligatorisk bruk av hijab, derfor HYLLER både jeg, og Bahareh ALLE kvinner som demonstrerer mot undertrykking og diskriminering, i IRAN. Og, jeg mener at Bahareh Letnes har vist sin motstand mot kvinneundertrykking, både fysisk og verbalt på lik linje med deg Mina Bai. I motsetning til deg går Bahareh Letnes på gatene i Iran, sammen med sine medsøstre og viser sin motstand, i motsetning til deg møter nå Letnes myndighetspersoner i Iran og viser sin motstand…………»

Din kjæreste sa 3. august til programlederen i Dagsnytt 18 dette (dette er på tape, så alle som måtte ønske det kan sjekke): «….(…) I Iran har vi litt Sharia, Sharia har de i Saudi Arabia…….vi har bare 20- 30 prosent Sharia…….jeg har gått med bikini for miss Iran og det iranske regimet vet det og er stolt over det …….videre sier hun…..…….i de bildene jeg ikke har hijab på i Iran er det ingen politi rundt, dersom det er, jeg adlyder loven i Iran. Det er loven i Iran å gå med hijab …. »

Dette har din kjæreste sagt i all skamløshet, og du mener at hun kjemper sammen med iranske kvinner mot obligatorisk hijab? Dag ut og dag inn kjemper iranske kvinner mot obligatorisk hijab. Det har jeg skrevet om mange ganger. Daglig sender de videosnutter til kampanjesiden My Stealthy freedom, som viser at de blir konfrontert, skjelt ut og noen ganger banket opp av sint moralpoliti. Dratt inn i biler. KUN fordi noe av håret skulle vise under den obligatoriske hijaben, for å ha korte kåper eller for å ha på seg sminke.

I en slik atmosfære av tvang og kontroll sier din kjæreste at regimet vet at hun har deltatt i en missekonkurranse i bikini og de er STOLTE over det. Man burde spørre seg selv om hvordan et regime som ikke unner sine jenter og kvinner den minste friheten det er å ha på seg en mindre lang islamsk kåpe, eller å vise hår ut av hijaben, plutselig er stolt over akkurat Letnes sine bikinibilder? Hvordan vet hun at regimet er stolt av henne? Har de sagt det til henne? Er det kanskje fordi hun har tilknytning til regimet?

Jeg synes det er svært respektløst at du påstår at Bahareh kjemper for iranske kvinner. Dette samtidig som kvinner i Iran risikerer fengsel for å DROPPE hijaben og for å sende filmsnutter av deres sivile ulydighet i offentlighet til utlandet med kampanjer som «Hvite onsdager», med kampanjer som «Girls of Enghelab Street», hvor de setter hijaben på pinne og står på en benk.

Shaparak Shajarizadeh, som var med på denne kampanjen ble arrestert et par ganger og måtte til slutt rømme fra Iran. Senere fikk hun 20 års fengsel. En av disse jentene ble slått så kraftig ned fra en benk av politiet at hennes hånd er ødelagt for livet. Og det skal være din kjæreste og du som kjemper mot obligatorisk hijab når hun sier rett ut på direkten at hijab-loven bør respekteres? Du og din kjæreste spytter på iranske kvinners kamp mot obligatorisk hijab med slike uttalelser.

I samme program, Dagsnytt 18 den 3. august, blir din kjæreste spurt om hvorfor hun feirer nyttår på den iranske ambassaden i Oslo. Hun sier hun ble invitert til Norooz-festen og fortsetter med å fortelle om Norooz for å avlede programlederen. De fleste iranere i Norge feirer Norooz. Det er vår nasjonale feiring som vi feirer med sang og dans. INGEN av oss gjør det på ambassaden i Oslo med mindre man har tilknytning til regimet eller er regimets støttespillere/tilhengere. Din kjæreste og du har gjort det. Hvorfor blir akkurat hun invitert av ambassaden?

Bildet av din kjæreste utenfor Irans ambassade, hvor hun stolt viser frem passet sitt og feirer at hun har stemt på det iranske regimets nåværende president Rowhani, er over alt på sosiale medier. Dette er et bilde Letness selv har delt på Facebook. Generalsekretæren i organisasjonen LIM Dana Manouchehri delte dette bilde i solidaritet med meg for to dager siden på hennes Facebookside. Så jo, Per Sandberg, din kjæreste har hyllet regimet.

En del iranere reiser til Iran. Spesielt om de har fått opphold på humanitært grunnlag. De besøker sine familier. I Norge blander de seg ikke inn i iransk politikk. De vet at så snart de ankommer Iran, så må de evt. svare for sin politiske aktivitet. Men ingen av disse iranerne feirer med regimets menn i Oslo. Ingen av dem feirer Ayatollah Khomeinis revolusjonsdag med obligatorisk hijab på hodet sammen med ambassadens menn. Det er det din kjæreste og tilhengere av regimet som gjør det.

Du leker høna og egget med meg, og villeder det norske folk. Hva kom først? Er det kjærligheten til Iran, folket og kulturen? Eller er det regimets interesser dere dyrker? Sannheten er at ingen av oss iranere har noe i mot vårt vakre land, det uskyldige folket eller vår gamle kultur. Dette er noe vi iranere er stolte over. Men de fleste av oss er ikke stolte av det diktatoriske regimet du vil ha handel med. Bildet av deg og Letnes på deres forrige reise, ved forhandlingsbordet med regimets menn, er publisert overalt i media. Ingen iranere som reiser til Iran har et slikt bilde.

Iranere er tøffe og får seg kjæreste - går hånd i hånd, selv om det egentlig ikke er lov. Risikoen for å bli tatt ligger der alltid. Om de blir tatt, skal de straffes. Denne frykten henger alltid over dem. Du og din kjæreste derimot går sammen hånd i hånd uten å være gift, men ingen iransk myndighet har problemer med det. Selv om det egentlig er spesielt problematisk med en utenlandsk mann og en iransk muslimsk kvinne. Sist jeg sjekket må diplomater pga. sharia-lover være forsiktige med å involvere seg med iranske kvinner. Men disse lovene gjelder åpenbart ikke for dere. Hvorfor får akkurat du og Letnes spesialbehandling?

Du må slutte å stemple meg som en Mujahedin. Jeg er ikke det. Du høres ut som regimets hysteriske propagandamaskin når du gjør det. Jeg har aldri tilhørt gruppen Mujahedin. Å dele ut slike stempler uten bevis kan faktisk være straffbart. Jeg er heller ingen spion for Israel. Noe din kjæreste hentyder i sitt forrige innlegg. En slik retorikk er lik den regimet i Iran bruker for å stemple sine motstandere. Enhver kritikk mot dem fører til at man får skikkelig bank av dem. Dersom man skal overleve bankingen, må man bli dratt til tv-skjermen hvor man må tilstå at man er spion for USA eller Israel. Hun kan bruke slike skremselspropaganda i Iran, men ikke i Norge.

Jeg har skrevet utallige artikler hvor jeg forvarer iranske kvinner. Hvor har Letnes sagt noe om dem? Jeg trenger ikke være spion for å forsvare iranske kvinners kamp mot obligatorisk hijab, eller være Mujahedin for å kreve demokrati og frihet for mitt folk. Det er interessant at dere mener at protester mot et diktatur må forbindes med grupper som Mujahedin, eller være forbeholdt spioner. Det samme som regimet i Iran mener. Den type holdninger sier mye mer om dere enn om meg.

Jeg er aktivist, uavhengig og skribent. Og så lenge pennen virker, skal jeg protestere. Dette gjelder da også hårreisende bagatelliseringer av regimet i Iran. Slike som Letnes sine uttalelser om «Sharia light» og hijabloven. Jeg er ikke mer spesiell eller mer unik enn deg, men jeg bryr meg om mine landsmenn og vil ha samme rettigheter for dem som jeg har her i Norge. I stedet for å «shame» meg for min aktivisme, plukk en sak og front den du og. Men du vet veldig godt at du ikke kan være regimekritisk samtidig som du er en regimesamarbeider. Så spar det norske folk for skuespillet!