Gå til sidens hovedinnhold

Hvem er jeg, Letnes?

I utlandet kan de fleste iranere ikke svare deg, fordi de er vettskremte for sikkerheten til sin familie i Iran, og sin egen sikkerhet her i Norge.

Hvem er jeg, Letnes?

Jeg er stemmen til alle iranere som sånne som deg tråkker på for «en neve dollar.» Jeg er stemmen til de stemmeløse, til arbeiderne i Ahwaz Stål-gruppen som nå streiker og demonstrerer fordi de ikke har fått betalt på månedsvis, fordi milliarder av dollar av deres penger har havnet i lommene til regimets menn.

Jeg er stemmen til de som sitter i fengsel og råtner, mens du skifter klær og gjør deg pen og nydelig for å villede den norske offentligheten ved å si at i Iran har vi «litt» sharia … bare 20-30 prosent.

Jeg er dem.

De som blir lemlestet og drept i Iran for å kritisere regimet. Du roser det samme regimet. I utlandet kan de fleste iranere ikke svare deg, fordi de rett og slett er vettskremte for sikkerheten til sin familie i Iran, og sin egen sikkerhet her i Norge.

Jeg har fått nok, og risikerer den faren for å forsvare deres verdighet. Jeg har dedikert mitt liv og min helse til det. Kanskje du må spare offerkortet til de som virkelig fortjener det.

Les også

Hvem er DU, Mina Bai?

Du mener jeg er fundamentalist, som regimet jeg kritiserer.

Hvordan er jeg fundamentalist? Jeg brenner ikke aviser, jeg reklamerer ikke for regimer som dreper folk. Jeg later ikke som jeg er noen frihetsgudinne. Jeg lyver ikke. Jeg har aldri sagt noe om Miss Iran, fordi det finnes ikke slike ting i et land som driver med sharia. Det er ikke engang lov å gå ut på gata uten hijab. I ca. 35 år har ikke en iransk kvinne vist sine bare bein på hovedgata i Iran - og du skryter av dine bikinibilder som "Miss Iran".

Jeg sitter ikke smilende på første rad på ambassadens fest sammen med iranske regimets representanter. Jeg sitter ikke et par seter unna og på samme rad som en iransk mann som nå er attentatsiktet og fengslet i Danmark. Det gjør du. Og du skal være offer her?

Jeg har ikke behov for å lese en bok skrevet av deg og din eks-ministerkjæreste for å få mer mediaoppmerksomhet. Jeg har bedre ting å gjøre. Hadde du noe svar, hadde du skrevet et innlegg - men hvorfor skulle du gjøre det? Du måtte haste sammen med din kjæreste, til Iran for "handel", sikkert omslynget og hånd i hånd, mens vanlige, iranske kjærestepar risikerer å bli tatt.

Les også

Det totalitære kjærlighetsgalleriet til Sandberg og Letnes

Jeg kan være mange ting, middelaldrende dame, storkjeftet, politisk uavhengig. Men jeg er ikke regimets samarbeidspartner. Det er du, og du skal late som din lille handel er uskyldig, i et land hvor olje- og gassindustrien er direkte koblet til regimets mektige menn og Sepah. I et land som det ikke finnes annen fri handel enn den regimets menn presenterer. Kanskje er det på tide å slutte stakkarsgjøre deg for et naivt norsk publikum. Noe offer er du ikke.

Kos deg på neste reise til Iran. Dere får sikkert en personlig hilsen fra presidenten igjen. Vi andre skal savne Iran og frykte for vårt liv og sikkerhet i det frie Norge.

Kommentarer til denne saken