Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mina Bai

Skriv heller om tragediene Irans folk utsettes for

Vestlig media fordømmer Trump, men tier om elendigheten iranere lever i.
- Iranske fabrikkarbeidere streiker fordi de ikke har fått betalt på flere måneder og blir hensynsløs henvist til å søke jobb andre steder. Men media bryr seg bare om Donald Trump (innfelt). 
- Iranske fabrikkarbeidere streiker fordi de ikke har fått betalt på flere måneder og blir hensynsløs henvist til å søke jobb andre steder. Men media bryr seg bare om Donald Trump (innfelt).  Foto: Flickr/AP Photo

Venstrevridd media i Vesten fordømmer unisont Trumps skroting av den iranske atomavtalen, og melder om krig og elendighet. Samme media er taus når det kommer til å skrive om den elendige situasjonen til den gjennomsnittlige iraneren i Iran nå. Der fattigdom, korrupsjon, prostitusjon og maktovergrep er en del av hverdagen. Nettopp fordi hvert eneste øre Iran tjener på olje brukes på internasjonal terrorisme, mistenksome atomaktiviteter, og rivalisering med Saudi Arabia.

For to dager siden vant Hizbollah valget i Libanon, valgresultatet var neppe klart da iranske statlige medier jublet over en seier. En seier de har forsikret seg nettopp ved å bruke iranske penger på å lage leilighetskomplekser og sykehus i Libanon etter 30-dagerskrigen.

Dette mens iranske fabrikkarbeidere streiker fordi de ikke har fått betalt på flere måneder og blir hensynsløs henvist til å søke jobb andre steder. Dette mens unge utdannede iranere får beskjed om få finne jobber som ikke finnes. Dette mens folk får høre fra myndighetene at dersom de ikke liker situasjonen, må de reise ut av Iran.

Disse er fattige folk og arbeidere som er rammet av en absurd pengebruk av det iranske regimet for å lage en liksom-khalifat utover Midtøsten med missiler og atomkraft. Jenter ned i 18-årsalderen selger seg nå for et par sko eller gir en blowjob for at noen skal kjøpe fruktis til dem. Det vrimler av jenter som selger seg i de store byene. Man vet ikke engang om en kvinne som venter på å ta drosje er en vanlig kvinne eller en prostituert.

Khomeini sa det første gang da han satt foten ned i Iran, han skulle erobre den muslimske verden og frigjøre Al Quds (Israel). Det er drømmen til det iranske regimet men også drømmen for mange i den muslimske verden. Han ville ikke Iran eller iranere vel, han satset på en islamsk ummah (nasjonen). Vil du ha Israel bort, har du en støttespiller hos Iran. Det er målet til hans etterfølgere. Mens de gir blaffen i det iranske folket og Iran og har de tatt dem som gisler med verste mulige jerngrep og umenneskelige tortur, arrestasjoner forsvinninger, later venstrevridd media som at Iran er et slags resistansparadis mot amerikansk imperialisme.

Plyndring av Irans olje av russiske og kinesiske aktører hører man neppe noe om. Hvorfor det? De vil ikke skrive at dette regimet er en kreftsvulst som bør ødelegges før den tar Iran med seg ned i avgrunnen. Og tro meg, vi står der nå!

Sterk luftforurensing, sterk inflasjon, bestikkelser i milliardklassen, mangel på vann og mange andre seriøse problemer er nå en del av Iran. Men regimet er opptatt av å bruke penger på å lage sykehus og boligblokker i Irak og Libanon, bruke penger på krigen i Jemen, satse på det militære og atomkraft i det skjulte, og blande seg inn i den politiske situasjonen i Sudan.

Eller som noen sa: om det ikke var for Irans penger, ville Assad for lengst vært borte. Man blir matt over det overgrepene de begår for å få makta, i et håp om å gjøre Iran til en islamisert stormakt.

Jeg gråter sammen med mitt folk for den elendige situasjonen, men dette regimet er ikke Iran. Alt de ønsker er å ødelegge et land med 3000 år gammel sivilisasjon. Noe de selv benekter og sensurerer i historiebøker ved hver anledning de får. For dem er Iran en islamsk stormakt.

For å bli kvitt disse blodtørste forræderne, som har milliarder av dollar på kontoene sine og som sørger for luksusliv for sine barn og barnebarn i utlandet mens barna til det iranske folket må sove på gata, og få jobb som gatefeiere, må noen ting gjøres.

Det hjalp ikke da Obama tok ca. 1 milliard dollar i kofferter og sendte det til Iran i småpenger. Noe Trump nevnte i sin presidentduell med Hillary. Det hjelper heller ikke at europeere skal megle i atomavtalen fordi de venter på store pengetransaksjoner. Franskmenn vil selge sine Peugeoter, og det franske oljeselskapet Total venter spent på å starte sine prosjekter i sør-Iran eller Tyskland som sender et fly fullt av businessmenn for å få tak i noen penger.

Det hjelper derimot å sette dette regimet på plass. Jeg gråter sammen med mitt folk i hjelpeløshet og valget mellom pest og kolera, fordi livet blir enda vanskeligere. Mens jeg spent følger med på hva som skjer der nede, vet jeg at dersom man skal ta bort kreftceller må også friske celler lide. Det får meg til å gråte blod, men det er ikke verre en det blodtørste regimet som vil Iran ondt. Og det gjør mullaene i Iran!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).