*Nettavisen* Nyheter.

Gull til Ægir Bryggeri

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Er du en av disse sidrumpa nordmennene som rusler rundt og mener at vi ikke kan få ting til og at ting til nød er bra etter norsk målestokk? I så tilfelle bør du få øynene opp for at det finnes en del ting vi er temmelig gode på her oppe i steinrøysa. En av dem er å brygge øl. Norske bryggerier har tatt en rekker priser rundt i verden. Nå sist i AIBA (Australian International Beer Awards).

Ægir Bryggeri, fra Flåm, plukket med seg en gull og tre sølv, mens Nøgne Ø Det Kompromissløse Bryggeri hentet hjem tre bronse.

Klikk på bildet for å forstørre.

 
Gull, Best Speciality Beer:
Ægir, Bæver / Beavertown Double White IPA

Sølv, Best International Pale Ale:
Ægir, Vetlebror Session IPA

Sølv, Best Porter:
Ægir, Natt Ipmerial Porter

Sølv, Best Speciality Beer:
Ægir, Lynchburg Natt Barrel Aged Imperial Porter

Bronse, Best IPA:
Nøgne Ø, Two Captains

Bronse, Best Stout:
Nøgne Ø, Imperial Stout

Bronse, Best Scotch Ale/Barley Wine:
Nøgne Ø, #500

Det hører med til historien at dette ikke er en konkurranse, der det kåres best, nest best og så videre, men en kvalitetskåring. Det vil si at ølene bedømmes etter gitte kriterier og tildeles priser deretter. Dette sikrer at pris deles til produkter med kvalitet og eliminerer muligheten for at en kan ende opp med pris på grunn av få påmeldte øl i klassen. Samtidig gir det muligheten for at flere øl kan få gull, sølv og bronse samtidig.

Alle de nevnte ølene skal være tilgjengelig for ølinteresserte nordmenn. Vetlebror i dagligvarebutikker og de andre på Vinmonopolet.


#Nettavisen #Norsk #Ægir #Nøgneø #australia #AIBA #ale #ølblogg #Brunblogg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.