Jeg synes litt synd på Sagene Bryggeri

Noen tror vist at jeg har noe mot Sagene Bryggeri. Det stemmer ikke. Jeg synes faktisk litt synd på dem. Det er flere grunner til dette og jeg skal ta meg tid til å dele noen av dem med dere.

 


Et utdrag av Sagene Bryggeris kommunikasjon på sosiale medier.Jeg synes litt synd på Sagene Bryggeri fordi de virkelig trodde de kunne ta opp konkurransen med Ringnes ved å kjøpe øl hos gode venner i Arendal og selge det videre med et passe påslag. Jeg synes også synd på dem fordi de fikk et øl som var helt likt Arendals Bryggeri sin "1839" da de bestilte "Sterk Jul". Det må egentlig svi litt ekstra ettersom styrelederen i Arendals også sitter i styret i Sagene, men det er som kjent av sine egne en skal ha det. Det kan en vel også si at Sagene Bryggeri sine faste kunder fikk, da de endte opp med en Arendals-øl som var 15 kroner dyrere for literen, fordi den kom i flasker med Sagene på.

 


Fra Sagene Bryggeris Twitter-konto


Jeg synes også synd på Sagene Bryggeri fordi de har bestilt et 1 000 liters bryggverk og ikke skjønner at de egentlig trenger et som er 3 ganger så stort, for å produsere de årlige 1 000 000 literne med "ekte oslo-øl" de har lovet sine kunder. Her kan jeg trøste med at Arendals Bryggeri nok kan trø støttende til med 3 000 liters anlegget de, helt tilfeldig, bestilte samme dagen. Det som kan bli litt verre er at det ser ut til at de tror de kan ha åpningsfest, med øl fra 1 000 liters-anlegget, i september. Jeg håper noen forteller dem at det går noen uker på å montere dette anlegget, etter at det kommer i slutten av august, og at standard gjennomløpstid for ale i et bryggeri er ca. 18 dager. For lager er den i alle fall ikke kortere.

 


Fra Sagene Bryggeris Facebookside


Det at de ikke er Oslos første produksjonsbryggeri (et bryggerie som brygger for salg utenfor eget område) på 139 år tror jeg de har skjønt. De har i alle fall sluttet å fortelle omverden dette, men det er selvsagt litt synd at de ikke skjønte tidligere at dette ikke var sant. Det er også synd at de tror at den viktige størrelsen på et bryggeri er antall kvadratmeter og fortsetter å fortelle verden at de åpner Oslos største bryggeri.

 


Fra Sagene Bryggeris Facebookside


Jeg kommer til å synes enda mer synd på dem om myndighetene oppdager at de ikke helt har skjønt forbudet mot alkoholreklame. Det som forbyr deling på Facebook og retweeting av kundenes positive tilbakemeldinger. Den samme loven som sier at dette også gjelder alkoholfrie produkter, dersom de er så like de alkoholholdige at kundene kan komme til å ta feil. Dersom noen forteller dem om dette håper jeg de også tar med at det ikke er nok å bestemme seg for å drive eksport for å få lov til å drive reklame mot utlendinger. En må faktisk ha myndighetenes godkjenning.


Fra Sagene Bryggeris Facebookside

Egentlig ønsker jeg Sagene Bryggeri alt vel, både på Sagene og i Arendal og håper at de får til mer eksport enn de kassene med øl de sponset den norske paviljongen i Cannes med i år.

 


Oslo-elsker Erling Fossen om et øl brygget i Arendal.


Hvilken bydel i Arendal har jeg ikke noen informasjon om.


#Nettavisen #Oslo #Sagene #Norskøl #Reklame #Ale #Arendal #Pils #SageneBryggeri #Lokalt #Kortreist #Partiotisme #Brunblogg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag