RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Pål Nisja Wilhelmsen

Kjære deg som kjører Tesla

Det er noen ting som det hadde vært fint om du hadde lest.
Foto: Alexis Georgeson (Tesla Motors)

Sannsynligvis vil du føle deg veldig urettferdig behandlet, kanskje til og med krenket, etter å ha lest denne teksten. Det er bare å beklage. 

Leser du denne teksten er det etter all sannsynlighet at du er en av dem som er unntaket. Fra reglene. 

Du har jo kjøpt en Tesla fordi du faktisk bryr deg om vår felles verden, hvor vi går, og skal ende opp. For det fortjener du mange klapp på ryggen og en felles takk fra oss andre som kanskje ikke har investert like mye i bil som deg.

Problemet, eller utfordringen, er at det også er mange andre som har kjøpt seg dette vidunderet av en bil. Mennesker som har kjøpt bilen fordi den går fra null til hundre i en fart som hadde fått Reodor Felgen til å rygge baklengs inn i fuglekassa, som elsker at de har et eget felt sammen med bussene og som synes det er slitsomt å spleise på veibygging.

Vi vet alle at det er disse andre som kanskje litt for ofte trykker gasspedalen litt for langt ned på sitt stille motormonster i tettbebebyggede strøk, inn mot fotgjengeroverkjøringsfelt med barn på vei til barnehage og skolefritidsordning eller fyker forbi som julekvelden på kjerringa på innsiden i sitt eget felt. 

Litt som han fyren som satt bakerst i klasserommet og ødela undervisningen for alle ved å synge Bon Jovis største hits høyt er det disse folkene som også gjør opplevelsen mye dårligere for deg.

Du som faktisk følger trafikkreglene, fartsgrensene og tar hensyn til de folka som forurenser aller minst som bruker apostlenes hester. 

Det er alltid noen som skal ødelegge for alle andre.