*Nettavisen* Nyheter.

ER DU BEVISST?....Kanskje ett litt rart spørsmål å stille?Men for å gå videre med bloggen og en økonomisk tilnærmimg i det daglige, så ser jeg at jeg må innom det som det hele starter med i privatøkonomien, og det er faktisk bevissthet.

Ett litt humoristisk eksempel fra dagliglivet kan illustrere det litt bedre:

For å ta deg som jente eller dame først : hva gjør du med veska di??

Jo den vokter du som gull!

og hva er det så oppi denne "kista" di ?

Joda,, der er det jo gjerne:

Noe sminke

litt mer sminke...

nøkler til jobb og hjemme.

tyggegummi....

et hårstrikk eller to...

hårkliper ( gjerne overalt! :))

håndkrem...

herregud mobilen ! ( skulle jo stått først :D !!....

litt papir fra bensinstasjonen

småpenger og kortmappe...

UPS:...Jeg glemte forresten:

en flaske med vann, kvitteringer på småhandel fra butikkene, solbrillene til deg og poden -og sikkert et par øredobber fra H&M !..

Og alt dette verdifulle som egentlig ikke koster all verden... vokter jenter/damer som GULL.....!

Men hvordan er det med samme ivaretakelsen av hele økonomien din da?

Jeg mener da din økonomi, hvor bevisst er du på den?

Og for menn sin del kan man sikkert spørre i forhold til eksempelvis bilparken eller hobbyrommet, som mange menn passer på samme måte....

Men bevisstheten blant altfor mange er dessverre veldig liten, og jeg har fått tilbakemeldinger på at nettopp bevissthet på privatøkonomi trenges der ute! Og det ifølge: venner, media, leserinnlegg i blader, tilfeldige jeg møter på reiser (fly) - ja du hører faktisk at "Luksusfellen" er toppen av isfjellet... Det er utrolig mange som hver gang jeg snakker til dem om privatøkonomi, så vet de ikke grunnleggende lover, regler eller hvordan de kan skjøtte økonomien sin best mulig på helt grunnleggende basis. Så ja,det burde absolutt vært et fag i grunnskolen, etter min mening..

Noen er flinke med penger og i tillegg til å være bevisst, bruker de kun fra brukskonto, mens altfor mange andre tar opp kreditter og bruker opp en høy inntekt selv om de kunne spart i stedet og "lagt seg opp" penger til eksempelvis bolig. Noen ekstra flinke har full kontroll selv med liten inntekt , mens altfor mange igjen, lar frivillig andre styre sin egen økonomi gjennom såkalt "felles" økonomi og har ofte liten eller ingen oversikt over hva lønnen deres egentlig går til, sparepotensiale eller noen som helst planer eller struktur for SIN framtid.

Noen har på en eller annen måte også vært ekstra lempelig eller rett og slett uheldig, og er kommet under forvaltning med tvungen økonomistyring.

Men mange ubevisste altså..

Så før jeg går videre til praktisk økonomi, som budsjett, sparing, pensjon osv, - har jeg hatt flere bevisstgjøringsinnlegg på forskjellige økonomiske tema.

Flere enn jeg selv planla, fordi det kom naturlig å fokusere på bevissthet før jeg kan skrive om struktur og mål i fortsettelsen....

Hva brukes lønna di til ? Vet du sparepotensialet ditt?

Bevissthet er veldig viktig!

Kos dere i varmen, så høres vi :-)...

Klikk på bildet for å forstørre.

 


#økonomi #livsstil #bevissthet #økonomidama

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.