*Nettavisen* Nyheter.

Får du snart dårligere inntekt?....

I mange tilfeller av overforbruk og påfølgende kreditter, skyldes det at man som forbruker holder på gamle vaner....

Det er lett å bruke altfor mye når man tror eller regner med at det er noe på konto. Det som også er en utfordring dersom man får dårligere råd av ulike årsaker, er å klare å omstille forbruket sitt til nåværende inntekt. Det brukes like mye som før fordi de fleste av oss er "vanedyr", og hverken ønsker, vil eller klarer å la være å kjøpe det samme som før.

Det kan være at det blir omstillinger i den bedriften du jobber i eller det kan være at du går over på avklaringspenger av helsemessige årsaker, begge deler kan være temmelig dramatisk, ikke minst inntektsmessig...

Så hva bør du gjøre?

Den mest opplagte grunnen til at ting skjærer seg, er ofte at man ikke har evne til omstilling, og det gjelder også i privatøkonomien. Man kan naturlig nok ikke fortsette på samme løp som før når det gjelder forbruket.

Det er også utrolig viktig med et nytt budsjett, fordi man har jo ikke de samme grunnlaget som før, og det er viktig å sette det opp så tidlig som mulig, så snart man vet tallene.

Det kan i tillegg være at man da glemmer å endre på skattekortet sitt. Skjer dette tidlig på året er skattegrunnlaget ditt beregnet og da blir dette gjeldende for resten av året på den gamle, mye høyere inntekten. Det kan få konsekvenser for deg, da du får mye mindre å rutte med enn tidligere. Dette om inntekten går fra lønnsinntekt til avklaringspenger eller uføretrygd, som er de vanligste årsakene til langt lavere inntekt.

...Hverdagen blir mye tøffere økonomisk når du går over på stønad istedenfor 100% arbeidsinntekt. Mitt råd er derfor å ta kontakt med ligningskontoret å sikre at nettoinntekten din blir bedre hver måned. Da reduserer du den kortsiktige konsekvensen det er å ha en langt dårligere inntekt enn før. Det blir faktisk noen 1000 lapper i året ekstra, og ikke minst: Du får en bedre økonomisk hverdag!

Den beste omstillingen er å gjøre det med en gang man vet endringen, så slipper du å ta opp forbrukslån/kredittkort og få en kredittgjeld på toppen av inntektstapet. Det gjør jo bare økonomien mye verre på lengre sikt....

Klikk på bildet for å forstørre.

 Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag