RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Trine Normann

Hvor finnes de rimeligste studentboligene ??

 

I fortsettelsen av forrige innlegg om rimelige boliger for studenter, denne gangen i forhold til leie, foreligger den årlige studentboligindeksen, som ble oppdatert  nå for noen dager siden, den 30.juli 2014.

Den viser hvor i landet studentboligene er rimeligst og i den forstand hvor det faktisk kan lønne seg å vurdere å studere om man skal studere et lengre løp. Ett godt eksempel i artikkelen, er at studenter på et femårig masterstudie må ut med hele 164.400 kroner mer iløpet av studietiden i Tønsberg, istedenfor å velge Evenstad (Hedmark) som studiested. Det er mye penger.

Det overraskende i undersøkelsen er at byer som Oslo, Gjøvik og Lillehammer er blant de rimeligste i klassen på studentboliger, mens Drammen og Tønsberg er de dyreste, noe som er litt motsatt av hva privatmarkedet kan representere om du skal leie der. Spesielt i Oslo...etter all sannsynlighet pga flere studentboliger tilgjengelig....

 

  

 

 

  

Ett annet viktig poeng som viser seg, er at studenter ønsker ikke nødvendigvis eget bad eller kjøkken, men godt kan dele dersom de får bo rimeligere. Det gjelder nesten 60% av de spurte, dersom husleien ble redusert med inntil 1500 kroner pr mnd. 

Det sosiale fikk også en god score, da 26% ville bo i kollektiv til samme pris som å ikke bo kollektivt. Men resultatet viser at prisen har mest å si for de fleste!!

 

 

 

Link til artikkel og tabelloversikt:

http://www.studenttorget.no/index.php?show=5665&expand=3797,5665&artikkelid=14099 

 

 

 

 

*  Økonomidama er på Facebook  *

#økonomidama #student #budsjett #bolig