Ikke la deg lure

Januar er tiden for salg og mange vil ønske å skaffe seg billigere varer som : Klær, sko, interiør, elektriske artikler eller andre forbruksvarer. Og mange kan ikke vente til jula er over, før de kaster seg inn i salget. Og dette med mål om å være økonomiske.

Joda, salget er såpass stort i Januar at man kan finne gode kupp flere steder, spesielt på klær som er dyre i utgangspunktet og en stor forbruksvare gjennom hele året. Og det er det vi er spesielt opptatte av: å handle klær på salg.
Noen råd kan allikevel være verdt å ta med seg spesielt nå i Januar, for det er flere områder vi fort kan gå i fella, for å si det enkelt. Det billige kan fort bli dyrt, om vi ikke tenker mer over alle kjøpene etter julens store utskeielser.
Tenk over disse 3 regningsfellene nå i Januar:
1. Salg kan bli dyrt....
Vi tropper opp i butikkene tidlig om morgenen første virkedag i Januar og det skal være verdt det!
Butikken har rett og slett knalltilbud på nettopp den varen du ønsker deg og trenger, og da skal du sikre deg "kuppet" Greit nok, men hva om du ikke har budsjett til dette?
Det mange ofte glemmer er å tenke mer enn her og nå. Økonomien er en lang distanse hvert eneste år og den stopper ikke fra lønn til lønn, den stopper jo aldri. En langtidsplan er en del av god økonomi, og det kuppet i januar, kan være noe du har ønsket lenge, men som du egentlig ikke har råd til.
2. Du handler ofte flere ting enn selve kuppet.....
En del av butikkenes måte for å få deg til å handle mer, er å komme med såkalte "lokketilbud" Det er nettopp for å få oss til å handle mer enn vi hadde tenkt. Nå er det så lett å falle for alle disse tilbudene, vi får ikke lenger tilbud bare i posten, nei nå har de også funnet ut hva du pleier å handle i butikken. Du får gratiskuponger i posten for nettopp disse varene i ettertid, eller en stor rabatt på nettopp disse varene, og plutselig er du der og handler.
Sms som viser tilbud, spesielt på lønningsdager er et annet lokkemiddel for forretninger. Problemet blir å holde seg til nettopp disse varene og det andre rimelige som du finner. Ofte handler man mye mer og ofte dyrere varer i tillegg til tilbudsvarene fordi det er fristende, eller vi rett og slett er sultne på tidspunktet vi handler. Det er det mange som opplever at handleturen blir dyrere enn hensikten var. Handlelapper og planer er tingen for et godt handlemønster over hele året.
3. Kreditt er lånte penger....
Etter jul er det mange som har tømt kontoen sin og regningene tok visst ikke juleferie. Det merker nok spesielt de som har lav eller variabel inntekt.
Det er fristende å benytte kreditt i disse tilfellene. Ikke gjør det. Ring heller til strømleverandør, telefonselskap eller rørleggeren du benyttet før jul. Få til en betalingsavtale. Leverandører er interessert i å få pengene sine og da er de mer fleksible enn mange tror! I stedet for en stor regning på januar, kan det være du får ordnet en betalingsavtale for 2 eller 3 måneder, avhengig av størrelse på regningen. Det lønner seg å spørre, ikke å la være å betale, da blir regningen dyrere og du får etterslep på regningene utover året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.