RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Trine Normann

Privatøkonomi, politikk og ansvar...

 

Nå er det virkelig side opp og side ned om hvordan oljesektoren er i fare og de som skal ha ansvar fremover må lønnes opp og i mente.... Og dette for å ta ansvar i en periode som vi jo alle visste kom ??
 
For vi kan se tegn på at det ikke bare er en liten antydning  til nedgang når krona stuper.... Og så lederen for olja, som forsvant "på dagen",,, -ja man spørre seg hva om hva som skjer?, hvor alvorlig var sykdomsbildet??....
 
Det som er et faktum uansett, er at det ikke er like glamorøst for ledere å lede et selskap i nedgangstider som i oppgangstider, og i dette tilfellet har det vært en mangeårig jevn strøm av oljeinntekter og gode priser, som nok har gjort oppgaven mer takknemlig enn utakknemlig....
 
Men vi blir ikke rikere  eller klarer å holde på den norske velferden med å irritere oss over de som leter etter mer attraktive jaktmarker, selv om de som gjør det er norske statsborgere...Nei, da får vi  jaggu mange å irritere oss over! De som har skapt noe i dette landet skal også ha all ære for det, tenk på skatteinntektene.....
 
Uansett, vi visste alle at oljeinntektene og glamorøse oljepriser ikke ville holde seg i all evighet og det er derfor bare å stikke fingeren i jorda og spørre seg:
 
Hva kan jeg selv gjøre nå?
 
Privatøkonomi handler først og fremst om å ta ansvar for egen økonomi, men det handler også om å ta det felles ansvaret. For nå er oljen ikke lenger redningsplanken, vi er i en periode hvor vi må ha flere ben å stå på. Mellomstore bedrifter kan styrke både privatøkonomien og landets økonomi om de er mange nok! I motsatt fall trenger vi noen store grundere som ønsker å satse for å bygge opp en solid skatteinntekt og skape arbeidsplasser for deg og meg, slik at vi kan ha samme velstand i årene som kommer...
 
 For vår privatøkonomi er veldig avhengig av arbeidsplassene, det er opplagt, men i tillegg har vi noen ubrukte ressurser, og vi får noen små signaler om dette fra tid til annen, fra store grundere som allerede er vel etablert og som har gjort det stort. Signaler om å skape noe ut av ens egne ressurser, for vi skal visst alle ha noe vi er gode på, skal vi tro de som vet! Og vi kan dessverre ikke tenke på oljen som en inntekt vi kan lene oss på, og  som ikke angår oss personlig...for det gjør den!

 
De fleste av oss har ressurser til å skape noe selv, og noen er heldigvis mer risikovillige enn andre. I kombinasjon med en ukuelig optimisme og tro på det man gjør, så kan det faktisk bli en suksess, og det har vi sett før!... Oppskriften ligger ofte i å finne på noe som passer for både tiden og behovet der og da, og den som "knekker koden" kan visstnok gjøre det stort som grunder i fremtida.
 
Og vi  vet at skatteinntektene også er de inntektene på Statsbudsjettet som virkelig  monner, i tillegg til oljeinntektene. Da er det ikke urimelig at vi alle tenker på hva som kan gjøres fremover for å  skape  noe som igjen generer arbeidsplasser og skatteinntekter.
 
Så kan jo kritikerne av den nye regjeringens skattepolitikk bare kritisere, men man skal ta med hva som er hensikten, som også er å legge selve grunnlaget for den private etableringen og verdiskapningen, som skal til i årene fremover, når oljeinntektene eventuelt går ned.
 
Det som derimot kan kritiseres, er at de uføre nå også er foreslått trukket i barnetillegg av den samme regjeringen, for i den hensikt å være en del av dette verdiskapningsbildet..., og den er det mange av oss som ikke kjøper, spesiellt når vi vet hvor lite dette kuttet utgjør i budsjettet.

Men da skal man kanskje ikke glemme hvilket parti som er en del av regjeringen... og på denne måten kan de legge til sin "signatur" på dette Statsbudsjettet... For det er vel i det store og hele en slags "signatur" på hvem vi har valgt inn i regjeringsposisjon? FRP gikk på valg på en "strammere" arbeidslinje. Nå kan de ønske å vise sine velgere at de er handlekraftige i forhold til disse løftene.
 
Så ikke alt handler om økonomi,,, selv om det blandes inn i statsbudsjettet. Her snakker vi om politikk også. Dessverre går det hardt utover privatøkonomien med umiddelbar virkning for mange svake, og heldigvis skal det forhandles!  Her har de andre partiene et ansvar for de som ikke er sterk nok til å skape sin egen privatøkonomi.....

 


 

 

Fordelingen blir.............?

 

#politikk #privatøkonomi #ansvar #uføre #økonomi #økonomidama