Grenseløs terror

 


I forbindelse med bortføringen av jenter i Nigeria i april i fjor, mobiliserte folk i Norge og over hele verden for å vise sin støtte. Hvorfor skjer ikke det samme nå?

Tenk om vi også kunne sett en internasjonal mobilisering mot Boko Harams barbariske angrep i Nigeria.

Det siste halvåret har 24 byer i det nordøstlige Nigeria falt i Boko Harams hender. Byen Baga ble angrepet i forrige uke, men først for noen dager siden nådde nyheten internasjonale medier. Ifølge Lindsey Hilsum i britiske Channel 4 finnes det ingen journalister i disse områdene nå. De fryktelige hendelsene står så godt som udokumenterte. Lokalbefolkningen har mer enn nok med å komme seg unna med livet i behold.

Rapportene fra Nigeria får det til å knyte seg i magen. Boko Haram skyr ingen midler i å spre frykt og grusomheter. Satellittbilder viser at hele byer er blitt jevnet med jorden. Området ser ut som en krigssone. Opp mot 2000 mennesker skal være drept i de seneste angrepene, til dels svært bestialske. Forrige helg ble to tiårige jenter brukt som selvmordsbombere i travle markedsgater i områdene Yobe og Borno. Det er bare én ting som er like ille som å la barn bli hovedmål for terror: Det er å få barn til å utføre selve terroren.

Mange har etterlyst et større vestlig engasjement for ofrene i Nigeria, deriblant tidligere generalsekretær i FN, Kofi Annan. Da Boko Haram bortførte 273 skolejenter i april i fjor, reagerte en hel verden. Kampanjen #bringbackourgirls fikk støtte fra Michelle Obama, Malala Yousafzai, Erna Solberg og en rekke profilerte kjendiser. Siden da er noen av jentene blitt løslatt eller har rømt. 230 er fortsatt kidnappet.

Les også: Kan en hashtag hjelpe jentene i Nigeria?

Boko Haram angriper nå også byer og landsbyer i nabolandene Tsjad og Kamerun. De kontrollerer et område som er nesten like stort som det den Islamske staten i Irak og Syria. Stadig flere trues og må flykte fra terroristene. Hvor lenge skal vi sitte og se på, før vi også viser vår støtte til disse ofrene og avstand til den umenneskelige volden de utsettes for?

Vi må markere vår avsky mot terror uansett hvor den rammer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.