Møt meg i OL-ringen, Carl Ivar

Hansken er kastet. Vi vil gjerne høre hva OL-avstemningens far virkelig mener om Oslo-OL.

La oss møtes igjen, Carl I. Hagen. Som under stortingsvalget i 2005 da vi endelig fikk debattere innvandring på NRK. Det var en av grunnene til at jeg ble politiker - at jeg så inderlig gjerne ville ta opp de viktige temaene med sånne som deg.

Nå er det ikke hovedsakelig fordi jeg vil debattere OL med deg, at jeg ble JO22-leder. Det var fordi så få av rikspolitikerne våget å fronte OL-saken. Dere ser jo for en fantastisk mulighet et nytt vinter-OL er for landet, men siden velgerne er så splittet, frykter dere å bli straffet i stortingsvalget.

Politisk feighet, skriver tidligere Lillehammer-direktør Osmund Ueland i Aftenposten. Kanskje er han for krass. Kanskje overdriver han når han sier at dere gjemmer dere bak demokratiet. Jeg tror likevel folket vil vite hva dere syns før de skal fortelle sin mening 9. september. Det er tross alt stortinget og regjeringen som bestemmer hvordan OL blir.

Nettopp på grunn av den skepsisen mot OL som fortsatt eksisterer, har vi i JO22 tatt på oss å la folket få svar på spørsmålene dere unnviker. Onsdag 21. august fra klokken 16 til 17 på Skimuseet i Holmenkollen inviterer vi alle som vil til Folkets spørretime. Jeg vil gjerne invitere deg også dit, Carl I. Hagen. Jeg vil så gjerne at vi to skal snakke om Oslo-OL og de enorme mulighetene det gir. Og selvsagt også de utfordringene som må løses for å få dette til best mulig.

Jeg lover at dette ikke blir noen reprise av folkemøtet på NRK i 2005. Jeg mistenker nemlig at du og jeg er enige - at du egentlig syns OL er verdt de 2,5 milliardene det vil koste oss i året fram til 2022. At du ser de unike mulighetene for byfornyelse, for norsk næringsliv, for miljøsaken, for breddeidretten og for folkefesten. Gjør du ikke?

Det blir så unødvendig når din partifelle Siv Jensen nå sier at hun vil stemme nei. Ikke fordi hun er mot OL, men fordi kun Oslo og ikke hele Norge får stemme. Den folkeavstemningen var det jo nettopp du, Carl Ivar, og Oslo Frp som trumfet gjennom.

Så nå står jeg her alene i OL-ringen og prøver å få folket engasjert i en debatt rundt det som er det mest spennende norske prosjektet i vår generasjon. Nå vel, helt alene er jeg ikke. Fra under sperregrensa har jeg fått selskap av Rødt og SV som er modige nok til å fronte sine nei-standpunkt. Personlig mener jeg det er misforstått sosialisme å frata Oslos østkant dens eneste mulighet for statssubsidiert byutvikling og det enorme løftet Groruddalen vil få med vinter-OL, men Bjørnar Moxnes og Audun Lysbakken tør iallfall å argumentere for seg.

Så hva sier du, Carl Ivar, tar du utfordringen og møter meg i Holmenkollen? Hvis du faktisk ennå ikke har bestemt deg, så er det jo den perfekte anledningen til å få svar på alt du lurer på. Ordfører Fabian Stang og Oslos OL-sjef Eli Grimsby kommer for å svare sammen med JO22s styre og ambassadører. Du skal til og med få lov til å sette utfor Holmenkollen i zipline sammen med oss etterpå. Hvis du har lyst.

Kanskje vil det ikke koste dere så mange velgere heller. Folk pleier å verdsette de med sine meningers mot. Aftenpostens siste måling viste at Frps velgere var splittet 38% for, 35% mot og 28% vet ikke. Fortjener ikke iallfall den siste kategorien at partiets og folkeavstemningens far forteller hva han syns om et eventuelt vinter-OL i Oslo i 2022? Samme måling viste at 2/3 av Oslos befolkning er for, mens 1/3 er mot blant de som har bestemt seg. Ser du, vi er ikke alene du og jeg, folket har allerede begynt å glede seg.

Først kommer Carl I. Hagen i OL-ringen, så følger de andre rikspolitikerne - du sier jo at de pleier å komme etter. La oss alle snakke om dette de snaue tre ukene vi har igjen. Så gir forhåpentligvis velgerne oss massiv OL-støtte så vi kan sette alle kluter inn mot å slå München, Almaty og de andre søkerbyene.

La oss sammen samle landet fram mot 31. juli 2015 når vi skal få høre at "The decision is Oslo!". Hadde ikke det vært en fantastisk måte å avslutte din enestående politikerkarriere på? Ses i Kollen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.