*Nettavisen* Nyheter.

Messi skal ta pappaperm

For noen uker siden ble den norske aksjemeglerstanden hengt ut i en artikkel i Dagens Næringsliv for at det var nesten klin umulig å ta ut pappaperm og de som prøvde ble uglesett og i verste fall frosset ut av meglerhuset.

Det er mulig jeg er veldig politisk ukorrekt, men det er ikke like lett å få til å ta ut pappaperm, delvis, eller fullt ut, i alle bransjer. Hvis man ikke kjenner til hvordan meglerbransjen fungerer, så kan den virke rå og kynisk.

Jeg har selv jobbet opp mot finansbransjen siden midten av 1990-tallet og helt frivillig var jeg aksjemegler i flere år. Jeg skriver frivillig, for det var nettopp slik jeg havnet som megler, frivillig.

Jeg valgte selv å bli megler og en del av en bransje som jeg visste at det ble jobbing døgnet rundt, syv dager i uken. I den perioden ble familien nedprioritert. I hvert fall kvantitetstidsmessig, men heldigvis klarte vi å bevare kvalitetstiden.

I Pareto, hvor jeg jobbet, var det et fantastisk arbeidsmiljø. Hardt arbeid, veldig lite festing og faktisk mye teamarbeid som bar frukter. Folk stod på, fordi guleroten med gode bonuser, lå og ventet.

Det er flere årsaker til at det er vanskelig å ta ut pappaperm, eller mammaperm, i meglerbransjen.

For det første vil det å ta ut pappaperm få så enorme økonomiske konsekvenser for den enkelte, at det rett og slett er umulig økonomisk.

For det andre er det å erstatte en analytiker eller senior megler eller corporate medarbeider, ikke gjort på en, to, tre. Når man i tillegg kun skal finne en erstatter i tre måneder, så er det klin umulig. Husk at visse oppgaver inne meglerbransjen er det kun et fåtallpersoner som har kompetansen til å gjennomføre og det å tilegne seg denne kunnskapen tar tid.

Det vil i mange tilfeller også få store konsekvenser for mange av dine kolleger, som trolig vil få en enda større arbeids byrde i perioden du er borte på pappaperm. Det er en tanke som de færreste liker.

Jeg støtter selvfølgelig ikke at ledelsen i noen meglerhus fryser ut ansatte som vurderer å ta ut pappaperm. Det er selvfølgelig opp til hver enkelt ansatt om han vil ut i pappaperm. Men ingen er presset til å jobbe i meglerbransjen. Man vet hva man går til. Og det er jobb 24/7.

Jeg er for pappaperm, og for mammaperm for den saks skyld, bare så det er sagt. Men ikke alle bransjer er det like lett å ta ut tre måneders perm. Ta en toppidrettsutøver. Det er ikke bare å erstatte han eller henne.

I dag spiller muligens verdens beste fotballspiller VM-finalen. Jeg lurer på hva det Argentinske folk ville sagt hvis Messi hadde droppet finalen fordi han skulle ut i pappaperm!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag