Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker meg Lyn til Bislett

Lyns infosjef har falt pladask for Bislett stadion. Nå ønsker han flytting! Her skriver han hvorfor:

LYNS CORNER: Lyns infosjef har falt pladask for Bislett stadion. Nå ønsker han flytting! Her skriver han hvorfor:

Nylig var jeg tilskuer til Frigg-Lyn, en klassiker i norsk fotball. Kampen ble spilt på Bislett stadion, og jeg hadde virkelig gledet meg til å spasere de korte skrittene ned for å kjenne på atmosfæren på kampdag. Ville løpebane være like hemmende som først fryktet? Ville det være mulig å spille god fotball på Bislett-matta? Og hvordan ville fasilitetene for publikum være med tanke på kiosker, toalett etc?

Vel, trygt hjemme fra Bislett etter en ganske døv kamp, kan jeg slå fast én eneste ting: Jeg ønsker meg Lyn til Bislett Stadion, og det i en rasende fart. Et ganske oppsiktsvekkende utsagn av en som jobber i Lyn, men la det være sagt med én gang. Dette står for min egen regning. Det jeg kan love er at jeg skal gjøre det som står i min makt for at Lyn spiller på Bislett i den nærmeste fremtid. Det er heller tvilsomt at det skjer neste år, men når sesongens sparkes i gang i 2011, så håper jeg det ikke er på Ullevaal. Og nå skal jeg fortelle hvorfor.

Da jeg satt på Bislett på søndag med 7-800 Lyn-supportere, følte jeg at jeg var på fotballkamp med mange flere enn hva jeg noensinne føler på Ullevaal. Vi som satt under taket på Store Stå, fikk en lydopplevelse det er vanskelig å oppnå med konstruksjonen av Ullevaal, og stemningen ble langt bedre, til tross for at det var færre der enn det er på vanlige Lyn-kamper. Alle går på fotballkamper for å se fotball, men alle ønsker å være en del av noe større, en del av en stor masse. På engelsk heter det "people watching". Den feelingen er man ikke i nærheten av å oppnå på Ullevaal, som neste sesong bare blir enda større. Dersom man legger et tilskuersnitt på 7000 til grunn på Bislett, betyr det at annethvert sete er opptatt. Tenk deg at annethvert sete i gjennomsnitt er opptatt på en Lyn-kamp, og at vi spiller på et stadion der vi ikke er i konkurranse med Vålerenga, eller landslaget. På et stadion som ligger midt i sentrum og som i tillegg ligger nærmere, rent geografisk, Lyns opprinnelse, enn hva som er tilfellet med Ullevaal Stadion. En forlokkende, og ikke minst fremtidsrettet tanke, som gjør at undertegnede ser lyst på fremtiden.

Jeg skal ikke gå inn på de økonomiske konsekvensene en flytting fra Ullevaal til Bislett vil bety, det får vi komme tilbake til, men rent sportslig og publikumsmessig tror jeg det vil bety ufattelig mye. Sportslig fordi våre spillere vil oppleve en hjemmebanefølelse som er mye sterkere enn den er nå, og fordi Lyn blir det eneste laget fra Tippeligaen som vil spille sine kamper der. I tillegg er klimaet helt annerledes på Bislett enn det er på Ullevaal, noe som betyr at gresset blir i bedre stand langt tidligere. Det er heller ikke like mye slitasje på gresset som det er på Ullevaal, og spilleflaten på Bislett er også tre meter større.

Undertegnede ser i skrivende stund ingen grunn i verden til hvorfor Lyn skal bli på Ullevaal Stadion etter 2010, men det betyr ikke at det blir en realitet av den grunn. Vi har mange målgrupper vi skal lytte til, deriblant Bastionen, Lyns Eldre, aksjonærer, samt sponsorer for å nevne noen, og det skal gå noen prosesser internt der de økonomiske, sportslige, politiske og kommersielle aspektene skal vurderes. For vi skal opptre ryddig, og være grundige i denne prosessen.

Men som utgangspunkt er jeg ikke i tvil om hva denne klubben bør gjøre, og jeg har ennå til gode å høre et skikkelig godt argument for hvorfor vi skal bli på Ullevaal Stadion.

La nå for guds skyld ikke vår stolte historie hindre oss fra å bygge en stor fremtid.


Joachim Westher Andersen
Informasjonssjef i Lyn

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted