Og vi har hatt diskusjonen i TA for 20 år siden også. Husker ikke eksakt hva vi kom fram til, men det dreide seg vel om at man uansett må gå kledd slik at folk vi møter på vår vei opplever oss som profesjonelle.

Mener det ble nedlagt forbud mot sportshorts, men ikke mot vanlig shorts, selv om jeg ikke akkurat er ekspert i tekstilindustriens mer finstemte nyanser.

Og jeg må innrømme at jeg har brukt shorts på jobb de siste dagene. Det er rett og slett ikke mulig å motstå mine bare legger… nei, det er komplett tøv, det er rett og slett ikke mulig å motstå å prise sommeren når den er så fin som nå. Leggene mine kan du få billig av meg, men det er noe annet.

Men jeg humret litt i går da jeg oppdaget diskusjonen som føres om temaet i Danmark. I Jyllands-Posten. I Danmarks største avis (hvilket er morsomt siden det er provinsen Jylland, ikke København som har den, skrives det:

»Kan man gå på arbejde i shorts? Ikke her på Jyllands-Posten. Det lod avisens ansvarshavende chefredaktør, Jacob Nybroe, forstå, da han den 20. april sendte en mail ud til sine medarbejdere. Emnet var sommerens dresscode. I mailen lød bl.a. en opfordring til at klæde sig semi-konservativt og »bruge den sunde fornuft«. Men mere opsigtsvækkende var et konkret forbud mod at lufte læggene i shorts. Og i sitt direktiv skriver han videre: »Jeg synes, vi er en arbejdsplads - ikke en campingplads,«.

Legg forresten merke til at danskene bruker anførselstegnene motsatt av oss. En typografisk pussighet som gleder mitt gamle håndsetterhjerte.

For øvrig finnes det et ganske eksakt regelverk i dansk arbeidsliv og det går slik:

»En chef har ret til at indføre ny dresscode, hvis de samme regler gælder for alle. Reglerne skal være kønsneutrale, og der må således ikke gælde særregler for mænd og kvinder. Domsafgørelser har tidligere slået fast, at man som mand må gå med shorts på jobbet, hvis kvinder må gå med nederdel. Der er imidlertid gråzoner i forhold til længden på nederdelen. Vælger man at forbyde både shorts og lårkort, er der ikke tale om forskelsbehandling«.

Og redaktør Nybroe skriver:

»Jeg skal understrege, at det er min beslutning. Den er ikke vedtaget ved flertal, for det deler vandene. Folk ser forskelligt på shorts. Min holdning er, at når vi kommunikerer med andre mennesker, skal vi ikke ligne nogen, der lige er kommet ind fra grillen i haven«.

Sånn er det altså i Danmark. Her i Norge er det ikke mange steder, tror jeg, det er et direkte forbud. Og når temperaturene nå er varslet å skulle strekke seg mot 30-grensen, synes jeg det er enda mer opplagt at vi må være liberale.

Det blir litt som jeg husker fra 1997 i Tromsø der de hadde hatt en vanvittig lang vinter, der det lå over to meter snø 1. mai og sommeren kom sent i juni.

Da de fikk en fantastisk sommerdag så klarte ikke folk mer av det vanlige.

I byen stengte en rekke butikker «..på grunn av fint vær».

Og når vi får den mest elleville fine mai som har vært, så kan jeg ikke forstå at lite klær er et stort problem.

I alle fall ikke hos oss som lever i usnobbete Telemark.

Og når det gjelder skjørtelengden skal jeg ikke mene noe som helst.

Jeg er ikke kamikaze-flyger i Japan heller...