Brian May: Rami Malek fortjener Oscar for rollen som Freddie Mercury

Rami Malek i filmen "Bohemian Rhapsody" og Bryan May fra Queen

Rami Malek i filmen "Bohemian Rhapsody" og Bryan May fra Queen Foto: Promobilde fra filmen "Bohemian Rhapsody" - Brian May foto: Brian Minkoff, wikipedia

Queenfilmen "Bohemian Rhapsody" er i ferd med å bli tidenes kassasuksess

25.11.18 23:22

Dette er filmen som alle musikkelskere bør og må se. En fantastisk skildring av et av de største rockeband gjennom alle tider og den unike vokalisten Freddie Mercury.

Det er mange scener i filmen som griper deg, men en av det virkelig spesielle er når vi følger skrittene til Freddie Mercury fra backstage, på vei mot scenen og ut på det vannvittige folkehavet under den historiske Live Aid konserten.

Mercury ble inspirert av artister som Jimi Hendrix, John Lennon, The Beatles, Elvis Presley og Lisa Minnelli og er av mange rangert som en av de aller største vokalister innenfor populærmusikk med sin helt spesielle og unike vokal. Han var også en enorm entertainer og har inspirert mange.

En av Mercury og Queens største liveopptreden var nettopp under Live Aid konserten i 1985 som skildres under filmen, et fullstappet Wembley Stadion med 72 000 mennesker.

Scenen under filmen som viser Live Aid konserten der Freddie beveger seg ut på scenen får du faktisk følelsen av hjertebank og enorm spenning. Det er nesten som om du selv skal ut og møte ditt publikum. Helt rått!

Den fantastiske filmproduksjonen er minst like imponerende som skuespillerprestasjonene. En vannvittig fet lydproduksjon som får det til å føle at du er en del av konsertopplevelsen.

Det er derfor heller ikke overraskende at Queen-gitarist Bryan May iflg. avisen Irish Examiner mener at Rami Malek fortjener Oscar for rollen som Freddie Mercury. Bryan May sier også:

Remarkable, I had even begun to mistake him for the late singer

Og det er nettopp det som skjer når man ser filmen. Man glemmer rett og slett at dette er skuespill og blir "revet med" og ser filmen nærmest som en dokumentarfilm med de original Queen medlemmer.

Les også: Dette er historien om Freddie Mercury

Har du sett filmen "Bohemian Rhapsody"?

Hvilke scener likte du aller best?

Del dine kommentar på Rockman facebookside (her)

Les flere spennende saker på Rockman (her)

Sjekk ut Norges feteste spilleliste:

(NB! Spillelisten oppdateres jevnlig)

Trykk her for å følge spillelisten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag