Gå til sidens hovedinnhold

Her tar Beth Hart til tårene

Det finnes knapt en artist som utleverer seg selv så sterkt, ekte og følelsesmessig gjennom musikk som Beth Hart

Når du først oppdager denne fantastiske artisten, så blir hun hos deg for evig og alltid.

Første gang jeg oppdaget og traff Beth Hart var etter at de dyktige bookingansvarlige Ed Murphy og Jostein Forsberg ved Notodden Blues Festival gjorde meg oppmerksom på henne og hentet hun inn til festivalen i 2009, den gang for tredje gang.

Etter dette har hun fått en evigvarende stor plass i min følelsesmessige del av musikkhjertet.

Beth Hart har som så mange etterhvert har fått kjennskap til, og som hun alltid har vært åpen om, en sterk og tøff historie bak seg fra sine første artistår. En periode som bl.a. var preget av sterkt misbruk av narkotika, og som kjørte henne så langt ned og dypt som det overhode er mulig å komme. Ned i en personlig avgrunn der mange så utrolig tragisk velger å ta sitt eget liv.

På dette tidspunktet traff hun ved en tilfeldighet og til stor lykke det som i dag er hennes mann og road manager, Scott Guetzkow, og som hun ved en rekke anledninger har fortalt er den personen som faktisk har reddet hennes liv.

Her hilser Beth Hart til alle Rockmanleseren etter min minneverdige prat med henne backstage på Notodden Blues Festival i 2009

(foto: Knut Eirik Myhre, Rockman.no)

Siden har jeg vært heldig å bli godt kjent med denne fantastiske person og artist gjennom mange samtaler og fantastiske konserter. Det har vært en sann fryd å følge utviklingen til Beth Hart helt i fra de flinke bookingfolka på Notodden Blues Festival som så hennes enorme artistpotensial og "løftet" henne frem i Norge og til Europa ved å hente henne til festivalen allerede i 2005, og den utrolige reisen frem til idag.

Trykk her for å se mange spennende Beth Hart bilder fra årene

Tidligere i år nådde Beth Hart et av sine store karriere høydepunkt når hun spilte for et fullsatt publikum i ærverdige Royal Albert Hall i London.

En unik konsert som varte i over 2 timer og en setlist bestående av 23 fantastiske låter fra hele hennes karriere...så langt!

Da er det jo heller ikke så rart at sterke følelser og tårer strømmer på når hun benevner sin kjære mann Scott og sin manager David Wolff gjennom nesten 25 år. Så inderlig og flott, direkte fra et ekte hjerte.

Her dedikerer Beth Hart sin nydelige låt "Leave The Light On" til sin manager:

Det fantastiske klippet ovenfor er hentet fra det kommende livealbumet "Live At The Royal Albert Hall"som vil bli utgitt bl.a. på trippel vinyl, Blue-Ray og DVD 30. november 2018 via plateselskapet Mascot Label Group.

Hva er DIN absolutte Beth Hart favorittlåt?

Kanskje du også vil dele ditt største Beth Hart konsertøyeblikk?

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebookside

Les flere spennende saker på Rockman (her)

Sjekk ut Norges feteste spilleliste:

(NB! Spillelisten oppdateres jevnlig)

Trykk her for å følge spillelisten

Kommentarer til denne saken