I november i fjor skrev vi om Queen-gitaristen Bryan May som mente at hovedrolleinnehaver Rami Malek fortjente Oscar for sin rolle som Freddie Mercury i suksessfilmen "Bohemian Rhapsody". May sa blant annet dette for å beskrive den sterke innsatsen og skuespillerprestasjonen til Malek i filmen:

Remarkable, I had even begun to mistake him for the late singer

I dag er det altså klart at filmen er nominert til følgende fem Oscar-priser. "Best Picture", "Sound Editing", "Sound Mixing", "Film Editing" og "Best Actor", for Rami Malek's rolleportrett av legendariske Freddie Mercury.

Oscarnominasjonene er utvilsomt vel fortjent. Dette er filmen som alle musikkelskere bør og må se. En fantastisk skildring av et av de største rockeband gjennom alle tider og den unike vokalisten Freddie Mercury. <

Det er mange scener i filmen som griper deg, men en av det virkelig spesielle er når vi følger skrittene til Freddie Mercury fra backstage, på vei mot scenen og ut på det vannvittige folkehavet under den historiske Live Aid konserten.

Mercury ble inspirert av artister som Jimi Hendrix, John Lennon, The Beatles, Elvis Presley og Lisa Minnelli og er av mange rangert som en av de aller største vokalister innenfor populærmusikk med sin helt spesielle og unike vokal. Han var også en enorm entertainer og har inspirert mange.

Axl Rose mener Freddie Mercury er tidenes største frontfigur

En av Mercury og Queens største liveopptreden var nettopp under Live Aid konserten i 1985 som skildres under filmen, et fullstappet Wembley Stadion med 72 000 mennesker.

Scenen under filmen som viser Live Aid konserten der Freddie beveger seg ut på scenen får du faktisk følelsen av hjertebank og enorm spenning. Det er nesten som om du selv skal ut og møte ditt publikum. Helt rått! Den fantastiske filmproduksjonen er minst like imponerende som skuespillerprestasjonene. En vannvittig fet lydproduksjon som får det til å føle at du er en del av konsertopplevelsen. Man glemmer rett og slett at dette er skuespill og blir "revet med" og ser filmen nærmest som en dokumentarfilm med de original Queen medlemmer.

Her er full liste over samtlige Oscar-nominasjoner

Har du sett filmen "Bohemian Rhapsody"?

Hvilke scener likte du aller best?

Del dine kommentar på Rockman facebookside (her)

Fikk du med deg dette?