*Nettavisen* Nyheter.

I dag har jeg sluttet å lese nettavisene.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Dette er en merkedag. Jeg har sluttet å lese nettavisene. VG, Dagbladet og Aftenposten. Hele gjengen. Selv Nettavisen når sant skal sies.

Det var to hendelser de siste ukene som førte frem til dette. Den ene var at jeg fikk oppgradert meg selv til en iPhone 6 og endelig har skjermen, hastigheten og funksjonaliteten som gjør at man på en behagelig måte kan lese mer enn korte meldinger.

Den andre var et intervju i Aftenposten (papir!) med en av sjefene i den amerikanske nyhetsnettsiden Mashable. Hun sier: «Først sluttet jeg å abonnere på papiravisen på hverdager. Så stoppet jeg helgeavisen, for jeg kunne jo lese New York Times på nett. Etter hvert sluttet jeg med det også. Nå leser jeg alt på Twitter. Der får jeg litt New York Times, litt Buzzfeed, litt av alt.»

Jeg har vært Twitter-bruker lenge, men har slitt med å få løsningen til å fungere. Det har vært snørr og barter i en ujevn strøm. Jeg synes det var for lenge mellom hver gang jeg kom over noe interessant, nyttig eller virkelig morsomt. (For øvrig et generelt problem med sosiale medier etter min vurdering.)

Nå har jeg knekt koden på Twitter, og hvilken Eureka-opplevelse det var. Nå har jeg forstått hvem jeg skal følge og hvordan jeg skal lage lister som gjør at jeg kan lage nyhetsstrømmer som gir mening. Og som er knyttet opp til mine interesser.

Nå har jeg som eksempler en liste med norske nyhetsmedier, en med internasjonale nyheter og en med alle som skriver om PR. Og min favorittliste POTUS med det viktigste som sies og skrives om den gryende presidentvalgkampen i USA.

Det funker som rakker'n. Har du blitt hekta på telefonen, spør hustruen stadig. Svaret er nok ja.

Okey, avslørt, det er bare tull å si at jeg har sluttet å lese nettavisene. Jeg leser de bare på en annen måte. På en måte som for meg både er mer nyttig og mer effektiv. Trolig har jeg aldri lest mer og fler nettaviser enn jeg gjør nå.

Har du Twitter-appen kan du bare slette de andre nyhetsappene du har (med unntak av Nettavisen selvsagt...), og heller følge nettstedene på Twitter. Du får ikke alle nyhetene, men du får de viktigste.

A-ha tenker kanskje eventuelle faste lesere med langtidshukommelse. Endelig har unge Johannessen forstått at ting på papir snart er en saga blogg og at han nå angrer bittert på sin rosende omtale av papirets fortreffelighet. Der må jeg skuffe.

Jeg elsker fortsatt papiret, men nå leser jeg nettnyheter på en annen måte.

Takk Twitter!

#Nettaviser #Medier #Mashable #Twitter #iPhone #Buzzfeed

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.