Gå til sidens hovedinnhold

Ikke mobb Hillary!

Jeg må dele med mine lesere at jeg har et noe usunt forhold til amerikansk politikk. Jeg leser artikler og bøker med innhold som egentlig ikke er viktig hverken for verden, Norge eller meg selv. Men det er noe med amerikanske politikk. Jeg kan ikke helt forklare det.

OBS! Jeg er ikke blant dem som alltid liker de demokratiske kandidatene bedre enn de republikanske, slik de fleste Nordmenn har for vane. Jeg kan til og med si bra ting om George W. Bush, selv om jeg er enig i at han ikke alltid fremsto som den skarpeste peanøtten i garasjen.

Men så var det Hillary Clinton da. Vil hun bli president i USA?

Få, om noen, har arbeidet så hardt for å få muligheten til å bli spurt spørsmålet hun ikke vil svare på. Hun har nylig gitt ut bok, være på signeringsturne over hele landet og deltatt på en rekke talkshows. Denne uken var hun sågar i den lille, men for nominasjonsprosessen viktige delstaten Iowa.

Overalt får hun spørsmålet om hun vil stille som presidentkandidat. Og svaret er alltid en variant av «jeg er bare her for å hilse på venner og få meg en matbit».

Nå har det nådd et slikt nivå at pressen har begynt å mobbe henne. Den norske inkludert.

«DET ER JO HELT ÅPENBART AT HUN SIKLER PÅ DET OVALE KONTORET! KAN HUN IKKE BARE SPYTTE DET UT! TROR HUN VI ALLE ER DUMME!» Omtrent slik står det å lese mellom linjene.

Jeg er uenig. Jeg mener hun har en briljant, man kan si irriterende briljant, strategi. Hun skaper momentum, pleier sitt velstående nettverk og gjør arbeidsbetingelsene nesten umulige for enhver annen demokrat som ønsker seg et stort hvitt hus sentralt i Washington.

Kanskje enda viktigere egentlig, gjennom at hun formelt ikke er en kandidat står hun friere både i forhold til hva hun kan si og gjøre. I det øyeblikket hun rekker opp hånden må hun forholde seg til et intrikat sett av lover og regler som bare gjør ting vanskeligere.

I sum er det flere argumenter for ikke å være en kandidat enn å være det. Inntil videre.

Så det er ingen grunn til å mobbe Hillary. Hun kan snart dukke opp på skjermen din. Direkte sendt fra det ovale kontor.

PS! Gambit H+K har dessverre ikke noe kundeforhold til Clinton-familien.

#Kommunikasjon #PR #Politikk #Clinton #HillaryClinton #Hillary #President #Presidentkandidat

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre