FIS har endret reglene, nordmenn skriker - hvorfor?!

Fredag ble det lagt ut en sak på NRK om forandringer i langrennsporten gjort av FIS på deres vårmøte i Bulgaria.

 


Vegard Ulvang, leder av Langrennskomiteen i FISForandringene handler om å utjevne forskjellene mellom de store nasjonene og de små. Det ligger også planer på bordet for å utjevne forskjellene enda mer de neste årene.

Det har vært snakket om disse endringene en stund, noe som jeg selv har sett på som helt nødvendig! Faktum er at lille Norge med 5 millioner innbyggere dominerer langrennsporten totalt! Det er mellom 4 og 8 millioner seere per verdenscuprenn i snitt, og mellom 1 og 2 millioner av de er norske.

I Norge er langrenn en verdensidrett, i verden er langrenn... ingenting.

Det er derfor jeg blir paff, nesten flau, når jeg ser de sinte og usaklige reaksjonene fra landsmenn i kommentarfeltene på NRK sport sine facebooksider. De sinte lar følelsene slippes løs. "Hvorfor skal vi straffes fordi vi er gode? Vegard Ulvang ødelegger skisporten? Nå gidder ikke jeg å se på langrenn mer! De andre nasjonene får trene mer! Janteloven!" Osv osv.

Dette handler ikke om å straffe Norge, eller at andre nasjoner er misunnelige på Norge. Dette handler om å redde internasjonal langrenn fra en liten nasjons dominans! Tiltakene er ikke store en gang.

Som jeg sa, dette handler ikke om å straffe Norge. Dette handler om at Norge er et bittelite land. Dette handler om finansiering og rekruttering til langrennsporten internasjonalt. Hadde det vært Tyskland og ikke Norge som dominerte langrennsporten totalt så hadde alt vært i sin skjønneste orden. Så kynisk er verden folkens. For når Norge dominerer, skrur verden av langrenn på TV'en. Og når verden skrur av tv'en minsker interessen internasjonalt, og videre minsker rekruttering og sponsorers interesse av å sponse en idrett ingen ser på.

Jeg skjønner at folk er glad i langrenn, og at dette vekker følelser, men om vi ikke tar vare på idretten vår internasjonalt, som vi har gjort nasjonalt, så har vi kanskje ingen idrett å heie på i fremtiden.

 

Dette handler om det beste for internasjonal langrenn. Ikke å straffe Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag