Heidi Wengs tårer - En hyllest!

Det er cirka 50 meter igjen til Marit Bjørgen går i mål. Som så mange ganger før venter de tre andre jentene på stafettlaget på andre siden av målstreken, klare til å gi den største gruppeklemmen i historien. Det har langrennsjentene gjort så mange ganger før. Det er blitt en tradisjon. En tradisjon vi alle gleder oss til. Både jentene og tilskuere.

Denne gangen var øyeblikket ekstra rørende. Ikke fordi vi vant overlegent, ikke fordi tirsdagens smørebom skulle revansjeres eller fordi vi endelig tok tilbake stafettronen vi tapte i Sotchi.

Det var måten Heidi Weng tok imot Marit Bjørgen.

 


Skjermdump fra NRKFor mens Astrid og Therese beveget seg rolig, men glade ut mot midten av målområdet hvor jentene vanligvis pleier å vente, løp en hoppende glad Heidi Weng resolutt mot selve målstreken! Skulle hun løpe over målstreken? Hun kan jo ikke gjøre det! En kunne se Astrid og Therese spørre seg selv om det samme. Astrid sto stille, Therese gikk bakover!

 


Skjermdump fra NRKMen Heidi løp ikke over målstreken. Hun tok istedenfor et ekstra gledeshopp før hun nesten taklet Marit, som fortsatt hadde nokså stor fart, og kastet seg rundt halsen hennes! Først da stoppet Therese å gå bakover. Kanskje pustet hun litt ut, før hun smilende jogget fram sammen med Astrid for å bli med i gruppeklemmen.

 


Skjermdump fra NRKMen ikke før Heidi Weng snudde seg fra Marit for å tørke et ansikt oppløst i tårer, så jeg hvor ekte gledesklemmen, gledeshoppet og gledestaklingen av Marit hadde vært. Hun var rett og slett så glad, så lykkelig, så i ekstase, at hun ikke kunne fått gitt Marit seiers-, eller skal vi si takkeklemmen, fort nok.

 Det var så ekte, det var så ærlig!

Takk, Heidi!

PS: For dere som vil se det rørende øyeblikket om igjen, følg denne linken og spol fram til 00:54:03

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.