RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
StormGeo
Sist oppdatert:

Kraftige snøbyger og vindfullt også denne fotballhelgen

Et kraftig lavtrykk vil gi kuling, snø og snøbyger nord i landet i helgen.
Foto: StormGeo

Et kraftig lavtrykk kommer inn over sørlige deler av Svalbard lørdag, før det søndag flytter seg sørøstover og kommer inn over Vest-Finnmark og nordlige deler av Troms søndag kveld.

Nord-Norge

Dette vil gi sørvestlig og nordvestlig kuling med snø som går over til snøbyger nord i landet, i deler av Troms og Finnmark vil det blåse opp i sterk kuling og lokalt kan det komme mye snø. Lørdag stiger temperaturen litt, slik at nedbøren kan tildels gå over til regn i de ytre strøkene.

Søndag kveld skal Tromsø spille mot Strømsgodset på Alfheim Stadion. Det ventes da kraftige snøbyger over området og frisk vind fra vestlig retning. Det blir generelt mye nedbør og vind i området i helgen, med sørvestlig og vestlig kuling vest for Tromsø og opp mot 20 mm nedbør i Tromsø fra lørdag til søndag før kampstart. Lørdag stiger temperaturene forbigående, og nedbøren kan kortvarig komme som sludd.

Sør-Norge

Et høytrykk vil passere over Sør-Norge i helgen, noe som gir kaldt og tørt vær for de som skal spille sør i landet, med noen minusgrader de fleste steder. Nord for Stad og Dovre vil det derimot komme inn snø fra nord. Lørdag ettermiddag/kveld skal Rosenborg og Kristiansund spille på Lerkendal. Da ventes det temperaturer rundt 0 grader og kan hende litt snø.