Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
StormGeo

Kuling og regn til hele landet, og så lenge varer det

Torsdag og fredag kommer et kraftig lavtrykk inn i Norskehavet med kuling og regn til hele landet. Sommeren kommer heller ikke tilbake med det første.
Kartet viser vind natt til fredag, der lilla farge er sterk kuling til storm styrke.
Kartet viser vind natt til fredag, der lilla farge er sterk kuling til storm styrke. Foto: Stormgeo

Tirsdag og onsdag er det stille før stormen, med kun noen spredte regnbyger fra Trøndelag og nordover i landet. Østafjells kan det også danne seg noen lokale byger. En del skyer ligger vest og nord i landet, selv om det noen steder både nord og sør på Vestlandet er sprekk i skydekke og en del sol tirsdag. Østafjells er det pent vær mange steder med temperaturer i overkant av 20 grader.

Torsdag og fredag vil derimot et kraftig lavtrykk komme inn i Norskehavet, før det svekkes nordover til Svalbard lørdag. Dette gir økende sørøstlig kuling og regn på Vestlandet som brer seg østover og nordover i Sør-Norge torsdag, og videre nordover i Nord-Norge fredag. Vinden dreier på sørvestlig retning ettersom fronten trekker nordover. På Vestlandet og i fjellet i Sør-Norge opp i stiv og sterk kuling og storm i nord torsdag, nord for Stad og videre nordover til Lofoten økende opp i sterk kuling og storm natt til fredag og utover fredag, først i sør.

Temperaturene synker litt i Sør-Norge, til rundt 15 grader flere steder, noe høyere østafjells og i indre strøk nord for Stad. I Nord-Norge stiger temperaturene litt, slik at man også her kan få 15 grader flere steder, kanskje enda høyere øst i Finnmark.

HELGEN OG NESTE UKE

I helgen og i neste uke er det nye lavtrykk som vil komme inn i Norskehavet fra sørvest. Dermed opprettholdes et dominerende sørvestlig vindfelt, perioder med kuling, regn og regnbyger. Det blir derimot dager med oppoldsvær også, og særlig gjelder dette områdene østafjells, i indre strøk av Midt-Norge og øst i Finnmark. Her blir det nok lengre perioder med pent vær og temperaturer opp mot 20 grader.

Kartet under gjelder for tirsdag i neste uke, da et nytt kraftig lavtrykk kommer inn i Norskehavet fra sørvest.

Nytt lavtrykk i Norskehavet tirsdag i neste uke.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).