De kommende dagene

De neste dagene vil et nedbørområde blir liggende vest og nord i landet med peridoevis regn eller regnbyger, mens områdene østafjells får fremdeles tørt og varmt vær med temperaturer opp mot og i overkant av 30 grader. Mest nedbør vil det trolig komme i Sunnfjord og nordover til ytre strøk av Møre og Romsdal tirsdag, da med 40-50 mm regn.

Fredag ser det ut til at hele landet blir påvirket av et nytt høytrykk over N-Skandinavia som gir oppholdsvær og sol de fleste steder, og temperaturene stiger også opp mot 30 grader flere steder i indre strøk nord på Vestlandet og i Trøndelag. Helgeland og Salten kan også få temperaturer opp mot 25 grader pluss de varmeste stedene denne dagen.

Helgen

I helgen vil derimot høytrykket trekke østover, og lavtrykk i vest sender inn nedbør først mot Sør-Norge, og etterhvert lenger nordover i landet, med synkende temperaturer. Lørdag er det Vestlandet og områdene østafjells som får regn, samt indre strøk av Trøndelag og grensetraktene av Nordland. Søndag trekker nedbøren også inn over hele Midt-Norge og nordover i Nordland og til Troms. Finnmark får fremdeles oppholdsvær.