RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
StormGeo

Sommerværet tar en pause, og etterlengtet regn kommer inn over sør-Norge

Denne uken blir fremdeles varm og tørr østafjells, med periodevis regn i vest og nord. I helgen kommer det inn nedbør til hele Sør-Norge.
Vest og nord i landet blir det perioder med regn de neste dagene, blå farge indikerer at det kommer nedbør litt over det normale for disse dagene. Røde felter østafjells viser tørre forhold.
Vest og nord i landet blir det perioder med regn de neste dagene, blå farge indikerer at det kommer nedbør litt over det normale for disse dagene. Røde felter østafjells viser tørre forhold. Foto: StormGeo

De kommende dagene

De neste dagene vil et nedbørområde blir liggende vest og nord i landet med peridoevis regn eller regnbyger, mens områdene østafjells får fremdeles tørt og varmt vær med temperaturer opp mot og i overkant av 30 grader. Mest nedbør vil det trolig komme i Sunnfjord og nordover til ytre strøk av Møre og Romsdal tirsdag, da med 40-50 mm regn. 

Fredag ser det ut til at hele landet blir påvirket av et nytt høytrykk over N-Skandinavia som gir oppholdsvær og sol de fleste steder, og temperaturene stiger også opp mot 30 grader flere steder i indre strøk nord på Vestlandet og i Trøndelag. Helgeland og Salten kan også få temperaturer opp mot 25 grader pluss de varmeste stedene denne dagen.

Helgen

I helgen vil derimot høytrykket trekke østover, og lavtrykk i vest sender inn nedbør først mot Sør-Norge, og etterhvert lenger nordover i landet, med synkende temperaturer. Lørdag er det Vestlandet og områdene østafjells som får regn, samt indre strøk av Trøndelag og grensetraktene av Nordland. Søndag trekker nedbøren også inn over hele Midt-Norge og nordover i Nordland og til Troms. Finnmark får fremdeles oppholdsvær.

Lørdag er det områdene lengst sør i landet som får regn.