Derfor klarer du ikke løse konflikter!

Klarer ikke løse konflikter
De fleste hater konflikter. De fleste gruer seg til å ta vanskelige samtaler. De fleste er dårlige til å gjennomføre en vanskelig samtale.
I løpet av livet opplever alle mange situasjoner i jobb eller privat som er vanskelige. Konflikter med medarbeidere, sjefen, kollegaer, kunder, forretningsforbindelser, naboer, ektefelle, samboer, barn etc. Felles for de fleste av disse situasjonene er at vi ikke vet hvordan vi skal takle en slik situasjon.
Det er to problemer vi står overfor.
1) Følelsesmessig engasjement
Når det er konflikt eller uoverenstemmelser, sitter partene ofte med vidt forskjellige oppfatninger. Ut ifra sitt eget ståsted mener begge parter som oftest at de har rett. Dette leder ofte til at de blir svært følelsesmessig engasjert og mister evnen til å løfte blikket og forsøke å løse det på en konstruktiv måte. Begge parter peker på hverandre og er overbevist om at det er den andre sin feil. Dette sterke følelsesmessige engasjementet hindrer dem i å tenke konstruktivt.
2) Manglende kunnskap om å løse en konflikt
Det er lett å male seg opp i et hjørne for deretter å ikke vite hvordan man skal komme seg ut av det igjen. Selv om viljen til å finne en løsning er til stede, vet du kanskje ikke hvordan du skal gå frem for å løse konflikten eller misforståelsen.
For å unngå konflikter og misforståelser anbefales det å bruke Elegant Forventningsavklaring. Det er en teknikk som fungerer svært godt til å forhindre konflikter og misforståelse, men også å løse konflikter. En forutsetning for at dette skal fungere, er at du virkelig ønsker å løse konflikten, misforståelsen eller uenighetene.
I forkant er det også viktig å tenke godt i gjennom hva du forventer av den andre for at dere skal kunne samarbeide godt eller fungere godt sammen.
Denne teknikken har vunnet mange tilhengere rundt omkring i næringslivet og privat.
RQ1BjRF9Wqs

Boken MODIG utgir jeg hos Cappelen Damm 12 januar 2015. Klikk på bilde for å forhåndsbestille!Har du lyst på en humoristisk historie fra boken - klikk HER. Denne historien er delt over 30.000 ganger! Her er forfatteren absolutt IKKE modig!

For å vite mer om mine LEDERKURS kan du klikke HER
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag