*Nettavisen* Nyheter.

Dette senker flinke piker!

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Foto: plumbeddown.com

www.alltidpositiv.no

Gi mer beng!

"Flinke piker blir syke. Flinke gutter gjør suksess", skriver A-magasinet.

A- magasinet har forsøkt å finne forklaringen på denne forskjellen og spurt flere suksessfulle menn hva de mener er årsaken til forskjellene, uten at man nødvendigvis har funnet svaret.

Sannheten er nok at dette er veldig individuelt. Skal man likevel forsøke å finne en fellesnevner, ligger muligens forskjellen i at menn "gir mer beng".

Blyloddet som senker flinke piker

Ansvarsfølelse med påfølgende dårlig samvittighet er blyloddet som senker flinke piker. I motsetning til menn, ser kvinner alt som må gjøres, i hjemmet, på jobben, med ektefelle, barna, skole og venner. Kvinner er svært pliktoppfyllende.

Kvinnene ser at det begynner å bli tomt for mat i kjøleskapet. Ukeplanene til barna memoreres i hodet. Tannlegetimer, venninnelunsjer og hagearbeid organiseres. Det er ingen som ber kvinner om å gjøre noe i hjemmet. De bare gjør det! De vanner plantene, skurer toalettene, støvsuger, vasker , bretter og legger klær i skapene til familien. De tømmer oppvaskmaskinen og kjører barna til trening. De deltar på foreldremøter og baker kaker til skoleavslutninger. De pynter og gjør det koselig rundt seg. Nyvaskede vinduer, støvfritt hus og flotte stilleben på alle bord er en selvfølge. Flinke piker bare gjør det! Dette kommer på toppen av å gjøre en karriere.

Menn er derimot "blinde". De registrerer det ikke. Sannsynligheten for at en mann begynner å støvsuge på eget initiativ er mikroskopisk. Det faller dem ikke inn. Ikke før de blir bedt om det. Menn har ikke antennene ute for disse arbeidsoppgavene. Uten ansvarsfølelsen blir det heller ikke noen dårlig samvittighet.

Avslapping blir bensin på bålet!

Det er også stor forskjell på hva flinke piker og menn gjør når de slapper av!

Når gutta slapper av, så slapper de virkelig av! De evner å koble helt av fra omverdenen. De lader batteriene ved lek og moro. De spiller fotball, ser på sport, trener, mekker på biler og sykler, står på ski, leser og vasker bil.

For kvinner kan aktivitetene når de kobler av i stedet styrke den dårlige samvittigheten.

Når flinke piker slapper av, leser de glansbildemagasiner som bidrar til å heve listen når det kommer til utseende, hår, sminke, klær, hus, hjem, hage, matlaging, sex og trening.

Moteblader, interiørmagasiner, hage- og matmagasiner bidrar til å heve forventningene og øke maktesløsheten til kvinner. Når flinke piker egentlig skal koble av, fyller de ubevisst batteriene med dårlig samvittighet.

I tillegg har flinke piker vært raskere enn menn til å adoptere Facebook som en ny kanal for sosialisering. Da begynner det å bli ekstra vanskelig. Det er lettere å distansere seg fra glansbildene i magasiner. Det er derimot noe helt annet å se nære venner og kjente som reiser verden rundt, lager cupcakes, drikker vin i solnedgang med gode venner, tar med barna på weekend til London, har strøkne hus, hytter og barn, og drar på konserter tilsynelatende hver eneste helg.

Dette presset er mye nærmere og mye vanskeligere å distansere seg fra. Følelsen av utilstrekkelighet legger seg på toppen av en allerede tynnslitt selvfølelse. Det legger en enda større byrde på en travel hverdag.

For de aller aller fleste er det ikke mulig å kombinere karriere og gjøre alt det andre uten at man før eller senere kjører seg selv utenfor "stupet".

Den store forskjellen på kvinner og menn er at menn ikke en gang later som om de forsøker. De gjør rett og slett det de klarer og prioriterer vekk resten av oppgavene til "andre". Med "andre" menes den flinke piken!

Det finnes bare ett svar på problemet.

Flinke piker må være modige nok til å senke standarden på mindre viktige områder og prioriter det som er viktigst. Det er nemlig "umenneskelig" å være flink pike.

Boken MODIG blir utgitt av Cappelen Damm 5. januar 2015. FØLG MED!

Humoristisk innlegg om å være "MODIG" - trykk HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag