En genial metode for å få barna til å rydde.

 


Bilde: www.sparklestories.com

www. alltidpositiv.no

"Bomba"

"Det ser helt bomba ut der inne". Det var ikke uvanlig for meg å komme frustrert inn på kjøkkenet til min kone etter å ha vært på barnerommene.

De gangene jeg deler min frustrasjon med de unge, ble stemningen i familien på surmelksnivå.

"Det er mye verre hos alle venninnene!" Etterhvert har jeg forstått at det er et standard svar som de fleste foreldre blir møtt med.

Etter hvert har vi kapitulert. Livet er for kort til å krangle med ungdommen som de nå har blitt. Rydding er ensbetydende med krangling og det har vi ikke tid til.

Jeg har likevel ikke kunnet fri meg fra å undres hvilke triks jeg skulle ha brukt for å innarbeidet dette som en fast rutine i heimen. Hva gjør foreldrene som har fått dette til?

Genial inspirasjon!

Her forleden fikk jeg tilfeldigvis høre det mest geniale trikset jeg har hørt når det gjelder å inspirere de små barna til å rydde. Det var rett og slett så bra at den må deles.

Lene Oen forteller:"Da jeg var liten hadde vi familiebarnehage i huset vårt. Moren min drev den. Som du kan forvente ble det ofte veldig rotete i en familiebarnehage, og det er mye å rydde opp etter endt dag. Moren min var veldig pedagogisk så når vi barna hadde ryddet helt opp, kom hun inn og latet som hun besvimte av glede.

Det var en fantastisk suksess, og barna ble helt besatt av at hun besvimte når de hadde vært flinke å rydde.

Dette tok jeg med meg i vår familie, fortsatte hun. Når de rydder rommet slik at det er strøkent, kommer jeg inn og besvimer. Det har faktisk blitt så stor suksess, at hver gang barna mine har gjort noe bra, roper de på meg og sier:,

"Mamma, mamma, du må komme, du kommer til å besvime!"

Alt går lekende lett når man er inspirert. Selv rydding.

Har du andre gode tips som får de små til å rydde er det bare å komme med dem i kommentarfeltet :-)

 


Klikk på bildet for å kjøpe signert utgave av boken!

Kan også bestilles på bl.a. TANUM

#modig #ledelse #oppdragelse #hverdagsmot #tv2 #vg #db #nrk #nyttår #blogg #barn

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.