*Nettavisen* Nyheter.

Hadia Tajik stjeler Frp sin fanesak!

www.alltidpositiv.no

Tajik frir til Frp velgerne!

Rett før budsjettfremleggelsen forsøker Hadia Tajik å stjele rampelyset. Gjennom et intervju med Dagbladet innrømmer hun at det politiske Norge har tatt for lett på utfordringen med radikalisering av ungdom og islamistene som reiser til borgerkrigen i Syria og Irak. Dette er nye takter fra Arbeiderpartiet!

Det kan virke som at Tajik her forsøker å "stjele" en fanesak fra Fremskrittspartiet mens Frp er opptatt med å finpusse fremleggelsen av sitt første blå-blå budsjett.

Ikke uventet var det Christian Tybring-Gjedde som besvarte Tajiks åpenbare flørt med Frps velgere. Til Nettavisen utbasunerer han: "At hun tør!". Han fortsetter med å si at "Frp og andre har advart mot nettopp dette på inn- og utpust snart 10 år, og hevder at det har vært en tung kamp og at han ikke har møtt annet enn forakt for å ha påpekt nettopp dette."

Tajiks tilsvar er at " Frps sport har gjennom mange år vært å snakke i store bokstaver og med utropstegn i alle kriminalitets- debatter. På den måten spiller de seg selv ut på sidelinjen i debatten om "hvordan vi best kan ivareta norske verdier og et trygt samfunn. Den som ikke presist klarer å identifisere hva problemene er, egner seg også sjelden til å løse dem."

Det er nå det begynner å bli interessant.

Stemmer det? Har Tajik et poeng? Roper Frp så høyt om innvandring, radikalisering og kriminalitet at de ikke blir tatt tilstrekkelig seriøst? Faller deres poeng gjennom på grunn av kommunikasjonsformen? Støyer de så fælt at budskapet drukner og de ikke klarer å finne konstruktive løsninger i et samlet Storting?

En av de mest folkekjære av Æsops fabler er historien om gutten som ropte ULV!" Har Frp falt i denne fella? Har de ropt ULV- ULV så lenge og så mye at de ikke blir tatt på alvor.

Nå skal man ikke se bort i fra at Tybring-Gjedde har rett i at bl.a. Arbeiderpartiets tilsynelatende "forakt" for Frp sine advarsler har bidratt til at dette nettopp har endt opp som "støy" eller som en ULV- ULV historie.

Nå som omverdenen ser at mange av Frp sine forvarsler har blitt en realitet, og noe som et samlet Storting er bekymret for, er det derfor interessant å spørre:

Er dette et genialt trekk fra Tajik, eller er det frekkhetens nådegave?

Politikkens to mest benyttede uskrevne strategiske spilleregler er relativt lette å gjennomskue selv for en legmann.

Den første regelen er at man skal forsøke å "sverte" politiske motstanderes meninger. Dette er spesielt viktig når man er i opposisjon. Den andre regelen er å forsøke å stjele gode poenger og saker fra politiske motstandere, og gjøre dem til sine egne.

Hva er strategien bak utspillet til Tajik? Har AP sett at dette faktisk er en god politisk sak for å vinne tilbake stemmer? Ser vi nå starten på en holdningsendring i AP når det gjelder innvandrings-, integrerings og kriminalitetspolitikken? Er dette et ønske om å fri til Frp sine velgere?

Hvis dette faktisk er et første steg fra Arbeiderpartiet til en mer restriktiv innvandrings- og integreringspolitikk, kan det være et genialt tidspunkt. Mens de blå-blå snakker om samferdsel, skatteletter og avgiftskutt, kan Arbeiderpartiet ta eierskap til agendaen når det gjelder radikalisering og innvandringspolitikk. Arbeiderpartiet er Norges største parti og har bred oppslutning. De vet nok godt at Frp sin retorikk har bidratt til at AP har mistet mange stemmer til Frp på grunn av sin "liberale" innvandrings- og integreringspolitikk.

Det vil være et modig grep av AP å gjøre det nå. Det kan slå feil, men på den annen side kan det være genialt. En ting er sikkert, det vil garantert vekke oppsikt og varsle en ny retning for Norges største parti.

Boken MODIG blir utgitt av Cappelen Damm 5. januar 2015. FØLG MED!

Humoristisk innlegg om å være "MODIG" - trykk HER

Kurskalender for mine lederkurs finner du HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.