Jonas Gahr Støre spiller russisk rullett!

www.alltidpositiv.no

Super-Jonas

For det brede lag av befolkningen kom Jonas Gahr Støre inn i stillingen som Utenriksminister i 2005 med stor bravur. Han fremstod med stor statsmannaktig pondus. Hans gudbenådede retoriske evner, alvorlige. sindige og tillitsfulle vesen gjorde ham umiddelbart svært populær i den norske befolkning. Det tok ikke lang tid før han var Norges mest populære politiker. Han ble så populær at han skaffet seg tilhengere på alle fløyer.

Det er ikke tvil om at de andre partiene begynte å skjelve i buksene. "Supermann", "Super-Jonas" var kallenavn på den svært populære Utenriksministeren. Det er godt han ikke er Statsminister ble det sagt blant politiske motstandere. Da hadde Arbeiderpartiet blitt en umulig motstander!

AP eplet!

Dessverre var ikke Adam (Jonas) lenge i paradis. Friske pust blir fort akklimatisert i miljøene man havner i. Det tok kanskje litt lenger tid med Støre enn med andre. Kanskje illusjonene brast da han ble Helseminister. Nå er han dessverre i ferd med å miste sin pondus og troverdighet, på tross av å være partileder i Norges største parti.

Hva har skjedd?

Han har spist AP eplet!

Det har kommet mange signaler om at Arbeiderpartiets øverste ledelse har hatt en strategi om å sverte politiske motstandere. Denne mistanken ble forsterket og ganske tydelig da Helga Pedersen sa følgende i en tale til Vadsø AP:

- Nå har jeg brukt mye tid på å sverte regjeringen, men det er jo viktig. Og det er viktig at alle bidrar til å gjøre nettopp det.

På tross av gjentatte beklagelser fra Helga Pedersen og resten av partiledelsen, har omgivelsene begynt å se et mønster. Det er dessverre ikke veldig vakkert.

Gahr Støre fremstod i begynnelsen som en som hevet seg over denne typen retorikk, men nå har han falt ned i samme gryte. Den siste tiden har han langet ut mot regjeringen i den ene saken etter den andre. Alt virker som sure oppstøt. Han mestrer det heller ikke godt. Hans siste bredside er hudfletting av OL- saken, hvor han til NRK kaller regjeringens behandling av saken som "ytterst klanderverdig". Han bruker også ord som "meget dårlig håndverk", "uryddig" og "patetisk".

Dette skuffer veldig mange mennesker i Norge. Politikerforakt er utbredt, og Jonas Gahr Støre var en av de politiske lederne som var i ferd med å snu på dette bildet.

Jern- Erna

Erna Solberg må ha lært av Jonas Gahr Støre før han ble akklimatisert. Hennes popularitetskurve har steget samtidig med at hun tar en positiv og statsmannsaktig rolle. Hun har svært mange av de samme kvalitetene som vi satte så stor pris på hos Jonas Gahr Støre. Rolig, veltalende og sindig. Det som nå skiller de to, er at Erna Solberg de siste årene har fokusert på egen politikk fremfor å kritisere motstanderen i sterke ordelag ved enhver anledning. Hun går under kallenavnet Jern- Erna. Likevel oppfattes hun som sterk i sak, men myk i form. Dessverre går Gahr Støre den motsatte retningen. Han kritiserer regjeringen hele tiden fremfor å snakke om egne og bedre løsninger.

Det er trist å se Støre falle ned på nivået som minner mer om skittkasting i sandkassen en god politisk retorikk.

Radarpar

Erna Solberg og Jonas Gahr Støre er kanskje de to sterkeste lederkortene begge partiene har hatt på mange år. Begge disse lederne var i ferd med å skape ny tiltro til politikere gjennom å opptre med verdighet, respekt og verbal kløkt.

På nåværende tidspunkt virker det som om de har valgt to forskjellige strategiske retninger. Erna mestrer Bridge, mens Jonas spiller Russisk rulett!

For politikkens og Norges del er det et håp om at Jonas Gahr Støre er modig og viser lederskap i eget parti. Slutt med den negative skittkastingen. Jeg formoder at skittkasting ikke er forenlig med Gahr Støres personlige verdier.

Boken MODIG blir utgitt av Cappelen Damm 5. januar 2015. FØLG MED!

Humoristisk innlegg om å være "MODIG" - trykk HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.