*Nettavisen* Nyheter.

Magnus Carlsen stoppet Putins plan!

Putin ble gjennomskuet

Putinvennlige FIDE forsøkte å annektere VM tittelen i sjakk, men ble gjennomskuet.

Magnus Carlsen har hatt et enormt dilemma. Skulle han akseptere rammebetingelsene til det Putin vennlige FIDE og godta en VM match i Sotsji eller skulle han trekke seg i protest mot det skitne spillet som Putin og Russland nå spiller?

Det er forståelig at Magnus har hatt kvaler for å dra til Russland nå. Russlands fiendtlige handlinger mot sin nabo og tidligere venner i Ukraina har bidratt til at nærmere 2500 mennesker er drept i konflikten.

FIDE er fientlig innstilt til Magnus

FIDE har kjørt et tøft løp mot Magnus Carlsen, med tidsfrister som absolutt ikke er et forbund verdig. Et forbund med gode hensikter ville aldri stille sjakkens største stjerne på mange år opp mot veggen på denne måten.

Magnus er uhyre populær i hele sjakkverden, med unntak av i Kreml og FIDE.

Etter at Magnus åpent støttet Kasparovs kandidatur som sjakkpresident, forseglet han sin egen skjebne i sjakkpresidentens, FIDEs og Putin sine øyne. Han var blitt et problem som de ønsker ut av veien.

Putin er en "sjakkspiller" av rang

Putin er kanskje en av de største strategene blant verdens ledere idag. Han tenker som en sjakkspiller. Han ser mange trekk fremover. Putin spiller aggresivt, og verden har mer enn nok med å reagere fremfor å sette agendaen.

Putin har klart å overta et Russland som var på vei til å bli vestlig orientert, og snudd utvikliingen 180 grader. Man kan like det eller ikke, men Putins trekk i politikkens verden har litt av de samme finessene som Magnus Carlsens trekk på sjakkbrettet. Uortodokst, effektivt og med stor vilje til å miste egne brikker setter han motstanderne i sjakk eller sjakk matt.

FIDE og Putin sin plan

FIDE har gamblet på at Magnus Carlsen til slutt ville takke nei til en VM kamp i Russland. Med lav premiepott og korte tidsfrister har de forsøkt å gjøre det umulig for Magnus Carlsen å akseptere.

Dersom Magnus hadde takket nei til VM matchen, ville Russlands beste spiller, Karjakin overta plassen. Karjakin ville ha store muligheter til å slå Anand, og dermed ville anekteringen av VM tittelen være et faktum.

Dette har Magnus forstått. Han har ved å akseptere betingelsene hindret FIDE å servere verdensmestertittelen til Karjakin og Russland på et fat. De er klart at det ville vært en "seier" for Putin og delt sjakkverdenen i to.

Nå som Magnus har tatt beslutningen, kan han fokusere fullt og helt på å vinne ved brettet igjen.

Magnus Carlsen har utmanøvrert Putin med svarte brikker!

Magnus Carlsen er klok og MODIG!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.