*Nettavisen* Nyheter.

ME TARZAN, you JANE!

Klikk på bildet for å forstørre.

 Svein Harald Røine

www.alltidpositiv.no

Les også toppblogginnlegget: "MODIG mann i gynekologstol" som er lest over 20.000 ganger.

Det avgjørende er en god introduksjon!

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Du har sikkert opplevd å være ny i jobben og på din første jobbsamling. Alle er samlet. Du vet at sjefen kommer til å be de nyansatte reise seg og introdusere seg selv.

Pulsen slår i samme takt som en papplapp festet til eikene på en sykkel.

Der satt jeg i min første jobb i Lilleborg og ventet på å introdusere meg. Selv om jeg kom rett fra lunsj, skrek magen som om det var siste dagen i Ramadan. Sommerfugler i magen du liksom. Det var mer som en diger katakombe hvor ekkoet gav gjenklang som en katt som "gråter" utenfor vinduet ditt om natten og du ikke får sove.

"Navnet først, Svein Harald Røine - det husker jeg i alle fall" tenkte jeg. "Hvor mye skal jeg ellers si? Det er viktig å gi et godt førsteinntrykk og samtidig skille seg ut. Være litt modig! Skal jeg fortelle at jeg er født i Haugesund, men oppvokst på solkysten Langesund, den intime sørlandsbyen med badeland og Wrightegaarden med alle konsertene? Nei- de skal da ikke ha hele livshistorien min heller. Hva med at jeg har tatt siviløkonomutdannelsen i Edinburgh? Ja det må med. At jeg skal gifte meg med Lene til sommeren må jeg få med meg. Så var det rekkefølgen da. Hva skal først, hva skal sist?

Mer har det blitt å tenke på med årene nå som jeg har fått to barn; Harald og Ingrid Marie.

For å gjøre kaoset i hodet komplett syntes jeg at de andre nyansatte presenterte seg meget veltalende og med en snert som var Kåre Willoch verdig.

Katakomben i magen ble større og større. Det var flere nyansatte denne gangen, og jeg var sist. Noen ganger hater jeg at mitt etternavn begynner på R. På dette tidspunktet føltes det som at bokstaven r befant seg utrolig langt bak i alfabetet. Jeg satt og kjente magen vri seg, og den overopphetede dampen i hjernen spre seg rundt i kroppen og tyte like uvelkomment ut av porene i huden som kvisene på en tenåring.

"Fillern at jeg ikke heter Andersen" tenkte jeg.

"Jeg må ikke glemme jobberfaring!" raste gjennom hodet like før det var min tur.

"Så har vi en nyansatt på salg" hørte jeg Steinar, sjefen min si, "Vær så god!"

Raskere enn kaninene parrer seg, forsvant alle tankene ut av hodet. Det som erstattet alle disse gjennomarbeidede tankene var- skill deg ut, skill deg ut, skill deg ut!
"Hei, Jeg heter Svein Harald Røine

-

MERK dere navnet!"

Nå er det snart 20 års jubileum for denne uttalelsen, og fortsatt blir jeg minnet på den av dem som var tilstede den gangen. De har riktignok et smil om munnen når de minner meg på uttalelsen, men jeg kan, hvis jeg kikker godt etter, også legge merke til at smilet etterfølges av en svak, men umiskjennelig hoderisting.

Det som gjorde at jeg kan tenke tilbake på denne stunden med hodet høyt hevet , var at flere av de andre nyansatte som kom til meg og sa.

«Det hadde jeg aldri turt. Det var.....

MODIG!

NB!!!! NYTT LANSERINGSTIDSPUNKT!

Dette er introduksjonen av meg i boken "MODIG" som lanseres i januar 2015 i samarbeid med Cappelen Damm. Håper du liker denne ;-)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.