RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Svein Harald Røine

Moss - Byen på solsiden!

Hestekur

Nå skal Moss gjennom den samme hestekuren som Drammen har vært i gjennom. Byen skal forskjønnes. Byen skal få en ny og positiv image. Mosselukta er for lengst borte. Nå står Moss kun igjen med sola og Norges vakreste solnedganger. 

Moss har unike kvaliteter i form av beliggenheten. Sydvestvendt  med sol hele dagen og fantastiske solnedganger som går ned i horisonten med sjøen som speil er ikke hverdagskost for en by på Østlandet.

Byutviklingsprosessen som nå er i gang har truffet en nerve i meg. Jeg blir bekymret når man snakker om å utvide havnen fremfor å se hva som vil gagne befolkningen i Moss mest mulig.

Derfor ønsker jeg å engasjere slik at flest mulig får øynene opp for at det er nå vi kan påvirke politikere og næringslivsledere til å gjøre denne byen attraktiv for dem som bor her!

Ikke minst tenker jeg på de unge. Det er et paradoks at svært mange av dem som skal bestemme hvordan byen skal se ut for fremtiden, nærmer seg pensjonsalderen. Hva med de unge som skal bo i byen de neste 30-60 år. Jeg er opptatt av at de engasjerer seg nå. Jeg vet at det kanskje virker kjedelig og uoverkommelig for tenåringene, studentene eller småbarnsforeldrene som har hendene fulle, men.....

De får betalt for engasjementet

De vil få betalt for engasjementet når strandpromenaden er en realitet. De vil få betalt når uterestaurantene med sjøen som nærmeste nabo ligger på rekke og rad langs strandpromenaden. De får betalt når gjestebrygga er full av båter og turistene skaper liv og røre i byen. De får betalt når det har blitt mange nye arbeidsplasser i Moss. De får betalt når byen begynner å gå med overskudd. De får betalt når de offentlige tjenestene kan styrkes. De får betalt når bilkøene er borte. De får betalt når barna flytter hjem igjen etter studier for å etablere seg i Moss.

Det å være stolt av byen man bor i, er viktig for vår livskvalitet. Når man møter nye mennesker og med hevet hode og høy røst kan fortelle at man kommer fra Moss, da har vi nådd langt. Man har klart det i elvebyen Drammen. Nå er det befolkningen i Moss sin tur til å  rope med stolthet. "Vi kommer fra.....

Moss - Byen på solsiden!

 #moss #modig #byenpasolsien #mossesola

 Klarer du ikke lese avisartikkelen nedenfor, trykk HER!