RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Svein Harald Røine

Roter du bort nøkler og lommebok?

 

Ufortjent dårlig rykte

Jeg har fått et ufortjent dårlig rykte på meg om at jeg alltid roter bort lommeboken og nøklene mine. Det har gått så langt at jeg nå får skyld for alt som rotes bort i huset. Dette har jeg protestert mot i vildens sky uten at jeg har fått nevneverdig gehør for mitt synsunkt For å avklare det en gang for alle: DET ER IKKE JEG SOM GJEMMER MIN LOMMEBOK OG NØKLER!

Idag morges kl. 05:50, idet taxien hadde parkert utenfor for å kjøre meg til toget, oppdager jeg at NOEN hadde fjernet lommeboken min. De lengste 15 minuttene i mitt liv var i ferd med å innledes med et brak. Familien ble vekket og ble med på en jakt på liv og død. Hyperpanikken var i ferd med å innvadere vårt ellers så fredelige hjem. For resten av familien ble dette en svært intens REM søvn periode. Jeg rev opp døren, slo på lyset og skrek. "Lommeboken er borte."  Etter at familien hadde stått på rekke og rad i stua, bedyret sin uskyld og lovet på tro og ære at de ikke hadde rørt den(fortsatt usikker) begynte en vill jakt. Med hagle, metalldetektor, varmesøkende kamera og nattkikkert gjennomsøkte vi hele huset på jakt etter den helvetes lommeboka. 

Den er tydeligvis en smart liten jævel. Vii fant aldri gjemmestedet dens. Hvorfor den svikter meg i et slikt kritisk øyeblikk vites ikke.

Etter å ha kikket rundt i hele huset, og på de samme stedene mange ganger, i et håp om at den på en eller magisk måte hadde bestemt seg for å slutte å leke gjemsel, innså jeg at slaget var tapt, og hoppet i drosjen. 

"Bare jeg rekker det toget, så får jeg lete når jeg kommer hjem." forklarte jeg drosjesjåføren.

Jeg rakk aldri det toget!

Heldigvis hadde jeg tid til å ta neste tog for å rekke flyet til Kirkenes hvor jeg skulle holde foredrag.

Jeg håper de som har gjemt lommeboken (les ikke meg) finner den innen jeg har kommet hjem.

Pulsen er nå kommet ned i 180 her jeg sitter, hvilket må sies å være bra hvilepuls gitt den eksepsjonelt traumatiske opplevelsen jeg helt uskyldig har blitt utsatt for.

 

"De modige lever som originaler hele livet."

Svein Harald Røine

 

Kjøp signert utgave av boken på www.bokenmodig.no

Kjøp den også på alle nettbokhandler.

www.alltidpositiv.no