*Nettavisen* Nyheter.

Siv Jensen tapte så det suste!

www.alltidpositiv.no

Heving av tollgrensen på import

Siv Jensen presenterte en meget etterlengtet heving av tollgrensen på import fra 200 til 500 kroner! For alle som handler på nettet fra utlandet var dette gode nyheter. For den oppvoksende generasjonen var det spesielt positivt.

Da dette forslaget ble fremmet jublet ungdommen. Ebay er et eksempel på et yndet shoppingsted, spesielt for de unge, så lenge varen koster under 200 kroner. For de unge er det snart mer naturlig å handle på nett enn i fysisk butikk. Handlevanene endres dramatisk. En heving av grensen til 500 kroner åpner en helt ny verden for forbrukerne.

500 kroner = 1000 kroner

Det er tross alt snakk om verdien på produktet i det landet man handler. En jakke til 1000 kroner i Norge koster kanskje bare 500 kroner i USA, for ikke å snakke hva det koster å kjøpe den i Kina.

I praksis vil det si at varer som kan koste langt over 1000 kroner i Norge kan handles tollfritt på internett fordi de koster mindre enn 500 kroner i på nett i utlandet..Grensen fra 200 til 500 kroner mangedobler potensialet for hvilke varer man kan kjøpe tollfritt fra utlandet. Konsekvensen er mye større enn det en økning på 300 kroner skulle tilsi. Du finner nesten ikke en joggesko som koster mer enn 500 kroner i de billigste nettbutikkene. Prisforskjellen på shampo har allerede blitt brukt som eksempel.

Det er selvsagt fantastiske nyheter.

Dette er virkelig en seier for forbrukerne.

Eller er det virkelig en seier?

I Debatten på NRK diskuterer Siv Jensen og Trygve Slagsvold Vedum konsekvensene av denne endringen.

Jeg som jobber med lederutvikling og kommunikasjon synes denne debatten var svært interessant å observere.

Vår kropp kommuniserer til enhver tid hva vi føler. Skal det vi sier være troverdig, må kroppsspråket i det minste støtte budskapet og aller helst forsterke det. Er det ikke samsvar mellom hva kroppen signaliserer og ordene som blir formidlet, tror vi automatisk på kroppspråket. Hvis en person sier noe som vedkommende egentlig ikke tror på eller er enig i, er det ofte lett å avsløre det ved å studere kroppsspråket.

Siv Jensens øyne!

Siv Jensen var ikke bare på vikende grunn i debatten med Slagsvold Vedum. Hun tapte duellen så det suste.

Siv Jensen fremstår oftest som veldig trygg i sin argumentasjon. Hun er fremoverlent, offensiv, tydelig og med slagkraftig argumentasjon, men her kan det se ut som om hun føler seg på tynn is.

Aldri har jeg sett Siv Jensen blunke så mye med øynene. Det skyldes sannsynligvis ikke tørr luft.

Den massive motstanden som kommer fra Virke, NHO og politiske motstandere gjør kanskje at hun føler at hun er på defensiven i denne saken. De eneste kortetene hun kan flagge for å forsvare forslaget, er at det blir billigere for forbrukerne og at satsen ikke har vært inflasjonsjustert på mange år. Intensjonen er god, men prisen man i Norge må betale er kanskje for dyr.

Siv Jensen forsøker etter beste evne å forsvare forslaget, men det virker ikke som hun føler at egne argumenter er sterke nok. Derfor virker hun usikker.

For meg som forbruker ville det isolert sett vært positiv å få billigere forbruksvarer, men kostnadene ved det store forventede antall tapte arbeidsplasser kan sannsynligvis ikke forsvare et slikt grep. For å sikre likebehandling kan et forslag være at norske bedrifter også får momsfritak på alle varer under 500 kroner.

Det vil ikke overraske om sentrumspartiene stopper dette forslaget. Det kan være redningen for Siv Jensen. Da er det sentrumspartiene som får skylden for at det ikke ble noe av.


Boken MODIG utgir jeg hos Cappelen Damm 5. januar 2015. FØLG MED!

Har du lyst på en humoristisk historie fra boken om å være "MODIG" - trykk HER. Denne historien er delt over 20.000 ganger!

Mine LYKKEBLIKK på jobb får jeg når jeg holder mine lederkurs som du kan lese mer om HER

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.