Sjefen fra helvete!Jeg gruer meg til å gå på jobben idag. Har en stor klump i magen og badehette på hodet (les hodepine).
Det er nemlig ledermøte!
Jeg burde gledet meg!
Jeg burde egentlig glede meg. I min forrige jobb var ledermøtene høydepunktet i løpet av måneden. Adm. Dir var inspirerende, tillitsfull, omsorgsfull, og møtene var en fryd å delta på.
Vi brukte lite tid på presentasjoner og informasjonsutveksling. Mesteparten av tiden brukte vi på å diskutere og finne løsninger som munnet ut i gode beslutninger. Adm .Dir styrte møtet som en dirigent, og med sin omsorgsfulle taktpinne lot oss alle få spille på våre instrumenter til vi til slutt endte i en samstemt harmoni. Alle forstod sin rolle i det store bildet, Vi hadde tydelig mål og ansvar. I tillegg var vi fulle av inspirasjon, motivasjon og gjennomføringskraft
Der var tider det!
Ingen ønsket å gå glipp av ledermøtene.
Sjefen fra helvete!
Min nye sjef er "Sjefen fra helvete". For han vil selv Gud være en brysom assistent.
Ledermøtene består av monologer fra hans side. Han stiller spørsmålene, han besvarer dem og han beslutter.
De gangene vi slipper til, spør han retorisk; "Jeg formoder at alle er enige?"
Jeg forsøkte en gang å komme med et alternativt løsningsforslag. Det var en sjeldent dårlig idé. Etter møtet ble jeg bedt om å komme inn på hans kontor.
"Jeg liker ikke at du sier meg imot på møter! Det er illojalt og uakseptabelt. Jeg forventer at det ikke skjer igjen!" Dermed var den døren lukket.
Ingen tør å si ham imot. De som har vært der lengst har resignert! De utfører ordrer etter detaljerte instrukser fra sjefen. Vi skaper ikke mer enn sjefen beordrer. Turnover på ledergruppemedlemmer er skremmende høy.
Humørsyk
Han oppfant også det å være humørsyk! Med sine skap- psykopatiske trekk driver han et skrekkregime hvor alle lister seg på tærne rundt ham, Den ene dagen kan han skjelle ut alle og enhver. Andre dager er han så sjarmerende at han kunne få Nordpolen til å smelte på grunn av sin varme utstråling.
Vi vet aldri hvor vi har ham og vi blir så utrygge. Det er forferdelig. Likevel er det ingen som tar tak og forsøker å løse problemet.
Har du forslag til hvordan vi kan endre ham? Er det mulig?
Hvordan håndterer man "Sjefen fra helvete"?
Dette er en sann historie fra virkeligheten :-)
Er det mulig å endre en slik type leder? Hvorfor kommer slike ledere i topplederposisjoner? Hvorfor klarer ingen å hanskes med slike toppledere? Hva anbefaler du at man gjør hvis man rapporterer til slike ledere?
Boken MODIG kommer i salg 5. januar 2015. Følg med!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.