RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Svein Harald Røine

Slik blir du en inspirerende leder

 

Foto: www.CommercialIntegrator.com

"Å våge å inspirere sine medarbeidere er den viktigste oppgaven for en leder idag"
 

Dette har Jens P. Heyerdahl, tidligere Administrerende Direktør i ISCO group en gang sagt.

Slik innleder jeg ofte foredragene mine om inspirerende lederskap.

For de aller fleste medarbeidere fremstår inspirerende lederskap som svært viktig å skape motivasjon og engasjement på jobben. Det er derimot mange sjefer som ikke har forstått det. Det er ikke alle som ser behovet for eller tør å inspirere. De blir ofte forknytt. Det kan være mange grunner til det. De yngre sjefene har kanskje ikke hatt noen rollemodeller som har vært gode inspiratorer. De eldre sjefene så kanskje heller ikke nødvendigheten av å være inspirerende før i tiden.

Uten å inspirere vil du slite

De som ikke evner å inspirere sine medarbeidere, kommer sannsynligvis til å få store utfordringer i sitt lederskap for fremtiden. De unge som har kommet inn etter tusenårsskiftet, og kommer inn i næringslivet fremover, har helt andre forventninger til sine lederne enn hva man forventet tidligere. Internett og sosiale medier legger idag premissene for forventningene til lederne. Unge medarbeidere ønsker å føle at deres jobb er betydningsfull. De ønsker å se det store bildet og egen rolle i det. 

Før i tiden kunne sjefene lede basert på at de hadde mer kompetanse og mer informasjon enn medarbeiderne. Idag er ikke det lenger tilfelle. Med noen få tastetrykk sitter unge nyansatte med den samme informasjonen som sjefene har tilgang til. Ikke nok med det, de unge kan verktøyene så godt at de fremskaffer mer informasjon på kortere tid enn noen leder trodde var mulig. Kun med noen få tastetrykk.

De selskapene som klarer å utnytte den ressursbasen dette representerer, kommer til å vinne i den sterkt økende globale konkurransen som internett er en katalysator for.

Dette stiller store krav til lederne for fremtiden. 

 Hva mener vi så med å være en inspirerende leder, og hvordan kan man bli det? Gjennom egne erfaringer kombinert med omfattende tilfang av informasjon gjennom møter med andre ledere, ledelselitteratur og forskning har jeg kommet frem til 10 råd som i stor grad er avgjørende for å kunne bli en inspirerende leder. Det er ikke nødvendig å tilfredsstille alle samtidig, men en kombinasjon av flere av dem styrker omgivelsenes oppfatning av deg som en inspirerende leder. Det første rådet er likevel en forutsetning for alle:

Råd nr. 1) Inspirer deg selv først

En forutsetning for å kunne inspirere andre er at du er inspirert selv. 

Hverdagen til en leder dreier seg om å løse utfordringer og problemer. Over tid er det vanskelig å motivere seg hvis man ikke er inspirert. Som leder er du nødt til å spørre deg selv: "Hva er det jeg har lidenskap for i denne jobben? Hva er det som får meg til å tikke? Hva er det som får meg opp om morgenen??

Når du finner ut av det må du som leder dele det med dine ansatte, HVER ENESTE DAG!

Medarbeiderne trenger å se og høre at du som leder har lidenskap for jobben og er inspirert. Din lidenskap, ditt engasjement og inspirasjon vil være smittende. Er du ikke inspirert, eller klarer du ikke vise at du er inspirert, vil du etter all sannsynlighet ikke evne å inspirere medarbeiderne heller. 

Klarer ikke du finne inspirasjon selv, kan du vanskelig forvente at medarbeiderne finner den.

Noen av de største industri- byggerne og ledere i Norge de siste 25 årene, er utpreget flinke til å inspirere seg selv på en måte som smitter over på ansatte og omgivelsene rundt dem. Her kan bl.a. nevnes Jens P Heyerdahl  tidligere konsernsjef i Orkla, Odd Reitan i Rema 1000 og Petter Stordalen i Nordic Choice.  Alle sammen har vidt forskjellige personligheter, men alle har en lidenskap og et engasjement som smitter over på omgivelsene.

www.alltidpositiv.no