RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Svein Harald Røine

sveinharald.blogg.no

 


Velkommenn til min relanserte blogg med nytt navn: sveinharald.blogg.no

Tidligere het bloggen alltidpositiv.blogg.no

Nå som jeg har blitt en del av Nettavisens bloggsamfunn, er det ønskelig med en tydeligere avsender på bloggen.

Derfor har jeg besluttet å endre navn.

Hvis du ikke har lest bloggen min før og kjenner meg, kan du lese introduksjonen nedenfor. Det er også introduksjonen i boken min "MODIG" som blir utgitt av Cappelen Damm 5. januar 2015. 

Er du ny, bør du også lese blogginnlegget "Modig" mann i gynekologstol. Det har blitt DELT langt over 20.000 ganger, og lest mye over 100.000 ganger. God fornøyelse! Del den gjerne videre.

Jeg håper at du vil følge meg fremover. Det kommer mange spennende innlegg her.

 

Det avgjørende er en god introduksjon!

 

Du har sikkert opplevd å være ny i jobben og på din første jobbsamling. Alle er samlet. Du vet at sjefen kommer til å be de nyansatte reise seg og introdusere seg selv.

Pulsen slår i samme takt som en papplapp festet til eikene på en sykkel.

Der satt jeg i min første jobb i Lilleborg og ventet på å introdusere meg. Selv om jeg kom rett fra lunsj,  skrek  magen som om det var  siste dagen i Ramadan. Sommerfugler i magen du liksom. Det var mer som en diger katakombe hvor ekkoet gav gjenklang som en katt som "gråter" utenfor vinduet ditt om natten og du ikke får sove.

"Navnet først, Svein Harald Røine - det husker jeg i alle fall" tenkte jeg. "Hvor mye skal jeg ellers si? Det er viktig å gi et godt førsteinntrykk og samtidig skille seg ut. Være litt modig! Skal jeg fortelle at jeg er født i Haugesund, men oppvokst på solkysten Langesund, den intime sørlandsbyen med badeland og Wrightegaarden med alle konsertene? Nei- de skal da ikke ha hele livshistorien min heller. Hva med at jeg har tatt siviløkonomutdannelsen i Edinburgh?  Ja det må med. At jeg skal gifte meg med Lene til sommeren må jeg få med meg. Så var det rekkefølgen da. Hva skal først, hva skal sist? 

Mer har det blitt å tenke på med årene nå som jeg har fått to barn; Harald og Ingrid Marie.

For å gjøre kaoset i hodet komplett syntes jeg at de andre nyansatte presenterte seg meget  veltalende og med en snert som var Kåre Willoch verdig.

Katakomben i magen ble større og større. Det var flere nyansatte denne gangen, og jeg var sist. Noen ganger hater jeg at mitt etternavn begynner på R. På dette tidspunktet føltes det  som at bokstaven r befant seg utrolig langt bak i alfabetet. Jeg satt og kjente magen vri seg, og den overopphetede dampen i hjernen spre seg rundt i kroppen og tyte like uvelkomment ut av porene i huden som kvisene på en tenåring.

"Fillern at jeg ikke heter Andersen" tenkte jeg. 

 "Jeg må ikke glemme jobberfaring!" raste gjennom hodet like før det var min tur.

"Så har vi en nyansatt på salg" hørte jeg Steinar, sjefen min si, "Vær så god!"

Raskere enn kaninene parrer seg, forsvant alle tankene ut av hodet. Det som erstattet alle disse gjennomarbeidede tankene var- skill deg ut, skill deg ut, skill deg ut!
"Hei, Jeg heter Svein Harald Røine

-

MERK dere navnet!"

 

 

Nå er det snart 20 års jubileum for denne uttalelsen, og fortsatt blir jeg minnet på den av dem som var tilstede den gangen. De har riktignok et smil om munnen når de minner meg på uttalelsen, men jeg kan, hvis jeg kikker godt etter, også legge merke til at smilet etterfølges av en svak, men umiskjennelig hoderisting.

Det som gjorde at jeg kan tenke tilbake på denne stunden med hodet høyt hevet , var at flere av de andre nyansatte som kom til meg og sa.

«Det hadde jeg aldri turt. Det var.....

  

MODIG!

 

Boken MODIG kommer i salg 5. januar 2015. Følg med!