RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Svein Harald Røine

Sverigedemokratenes brakvalg er kjempepositivt!

 


Har vi et demokrati eller et aristokrati i Norge/Sverige?

Hvem bestemmer hva som er riktige holdninger og verdier i våre land?

Når Expressen lager en forside som er sort og skriver "I går stemte 781120 svensker på Sverigedemokratene",  er det da hersketeknikk av en av de sterkeste spillerne i et aristokrati? Har Expressen og politikerne monopol på sannheten? Er deres meninger "riktigere" enn meningene til 13% av den svenske befolkningen.

Et demokrati er en styreform hvor folket har vesentlig innflytelse på hva slags beslutninger som fattes. Det kan virke som om det kun er akseptabelt så lenge man har de "riktige" meningene som bl.a. den fjerde statsmakten bestemmer.

Vi er kjent med at det er ekstremister i SD. Til og med i ledelsen. Vi vet at det er ekstremister som stemmer på FrP. Ekstremister tar vi avstand fra uansett om de etnisk norske eller om de kommer fra andre kulturer. De fleste som stemmer på disse partiene er nødvendigvis ikke ekstremister. Kanskje det bare er et rop om hjelp!

Historisk sett har fremgangen til FrP i Norge og SD i Sverige blitt fornektet og foraktet av andre partier og pressen. De bruker sterke hersketeknikker for å latterliggjøre og fremmedgjøre disse partiene og deres standpunkter. Enkelte ganger med rette. Det politikerne på tvers av partigrensene ikke kan overse, er at så mange mennesker stemmer på disse partiene av kun én eneste grunn.

Hvor stort er mørketallene?

Det politikerne dessverre også overser, er at det er svært mange mennesker i de øvrige partiene som er like bekymret for innvandringspolitikken som de som stemmer på SD og FrP. Hvor store disse mørketallene er, burde noen sette i gang med å undersøke. Jeg vil tro at vi vil se en dobling om ikke mye mer!

Det er bare 13% som har stemt på SD. Det vil si at det er 13% som synes det er så viktig å få gjort noe med innvandringspolitikken, at de er villig til å hoppe fra regjeringspartiet til SD for å åpne øynene til politikerne. Hvis ikke det er et sterkt signal, er politikerne blinde. De som stemmer på SD er bekymret for egen kultur og landets verdier. 

Vi vet at en betydelig del av de stemmeberettigede stemmer av gammel vane. Mange stemmer det samme partiet som foreldrene gjorde/gjør. De stemmer fordi det er tradisjon. 

Politikk er mye mer enn innvandring, og et overveiende flertall mener at økonomisk politikk, skolepolitikk, helse og sosialpolitikk mm. er viktigere temaer når de skal stemmes. Derfor stemmer de ikke på SD eller FrP. Det betyr ikke at de ikke er bekymret for innvandringspolitikken.

De aller fleste jeg møter har meget sterke syn på innvandringspolitikken. De aller fleste bruker uttrykk som om at det er helt ute av kontroll. De sier at vi må stramme inn, slik at vi klarer å integrere på en god måte. De færreste, om noen av disse,  stemmer på FrP. 

Bruk SD sitt brakvalg til noe positivt!

Oppfordringen til politikerne bør være klar, også for norske politikere. Bruk ikke tiden på å fornekte at det er en bekymring i folket. Åpne øynene! Innvandrings- og asylpolitikken må gjennomgås. Bruk tiden på å se om vi kan ivareta behovet til asylsøkere og innvandrere på en god måte, samtidig som vi sørger for å ivareta vår kultur og våre verdier. 

Selvfølgelig skal Norge som det rike landet vi er, hjelpe mennesker i nød. PLAN, Røde Kors, NOAS, og mange andre som ikke nevnes her gjør en fantastisk jobb. Norge er et land med omsorg for de svake. Det må vi være stolte av og fortsette med.

For at Norge skal være i stand til å fortsatt hjelpe mennesker i nød, er det viktig at vi har et robust og trygt land med trygge verdier.

Norge må drives som en suksessfull bedrift.

De aller fleste bedrifter med suksess jobber med å bygge en enhetlig kultur med felles verdier og holdninger. Kultur spiser som kjent strategier til frokost.

I disse bedriftskulturene er det rom for mange mennesker fra forskjellige kulturer, men de må tilpasse seg selskapets kultur. 

Det bør ikke være noen forskjell for et land. 

Norge må tydeliggjøre hva som er vår kulturarv, hva som er våre verdier og hva som er de norske holdningene. 

Deretter må vi sørge for at alle som kommer til Norge får den hjelpen de trenger for å bli integrert i vårt samfunn. Vi må samtidig la de nye norske borgerne få lov til å pleie sin egen kulturarv såfremt det ikke kommer i konflikt med det vi har definert som Norske verdier.

Kjære politikere. Vær modige!

Ta tak i den betente debatten. I stedet for å tolke dine politiske motstandere på verst tenkelige måte, forsøk å forstå.

Skal vi klare å håndtere de utfordringene det er å ta imot mennesker med traumer og verdier som er på tvers med de norske verdiene, må innvandringen skje på Norges premisser.

Fosterhjem

Det blir som et fosterhjem. Forsømte barn som kommer inn i et fosterhjem, må forholde seg til den nye familiens verdier og holdninger. Selvfølgelig kan fosterbarnet være med på å påvirke og utvikle verdiene til fosterfamilien. Det er positivt. Samtidig må fosterbarnet forholde seg til regler, verdier og holdninger i sitt nye hjem. Det er prisen de må betale for å ha det trygt.