*Nettavisen* Nyheter.

Den mest funky av de funky

David Sanborn har vært den mest groovy saksofonisten i musikkverdenen noen tiår. Han er det fortsatt.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Det er mye smil og varme i musikken til David Sanborn.

Helt siden han slo gjennom med Paul Butterfield Bluesband, og spilte på legendariske Woodstock i 1969, så har altsaksofonist David Sanborn (70) hatt en posisjon i musikkverdenen som nesten er unik. Hans usedvanlig sjelfylte, varme og groovy tone har bidratt til at både Stevie Wonder, David Bowie og Rolling Stones har sikra seg hans tjenester opp gjennom åra. Her snakker vi bare om toppen av isfjellet - "alle" har stått i køa og hvor enn Sanborn har dukka opp, så har han bidratt med noe helt eget som har løfta hva og hvem det nå enn har vært.

Det er likevel langt i fra bare i rock- og popsettinger Sanborn har bidratt - legenden Gil Evans hadde han også med i sitt store band og, sjøl om Sanborn er skeptisk til det sjøl, så er han også en meget habil improvisator og jazzmusikant.

Med "Time and the River" kommer han med nok et bevis på hva og hvem han er - ei helt unik stemme det tar bare et hundredels sekund å slå fast hvem det er. Nok en gang er det i et souljazz/instrumentalpop-landskap vi finner Sanborn og hans musikk. På to av låtene har vår mann med seg vokalister, blant annet Randy Crawford på klassikeren "The Windmills of Your Mind" og ellers er det usedvanlig vakre og melodiske saker som et komp med den tidligere Yellowjackets-trommeslageren Marcus Baylor og Marcus Miller på elbass sørger for at det groover av på et vis som få om noen kan matche.

David Sanborn flytter absolutt ingen merkesteiner med "Time and the River". Han gir oss derimot varm og groovy musikk som han har gjort gjennom flere tiår. Holder ei god stund det!

Klikk på bildet for å forstørre.

 

David Sanborn

Time and the River

OKeh Records/Sony Music

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag