*Nettavisen* Nyheter.

Det er LIV i leiren

Med "Kemedu" får vi være med på et møte mellom norske og franske musikanter som er unikt og spennende.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

LIV ute i naturen som musikken har sitt utgangspunkt i.

Musikk dreier seg i stor grad om møter - møter som ikke har vært planlagte har også ofte ført til de beste resultatene. For et par år siden satte den franske tangentmannen og storbandlederen Thierry Girault kursen for Tromsø der han blant annet leda Tromsø Big Band. Der møtte han også trombonisten Øystein Blix og vokalisten Liv Hanne Haugen. Etter det første møtet der musikk begynte å oppstå, satte de tre kursen for Frankrike et år seinere og gitaristen Alain Kawczak blei det fjerde hjulet på vogna. Musikk med impulser fra en rekke sjangre og himmelretninger blei resultatet og LIV skjønte raskt at dette måtte følges opp.

I juni i år møttes de igjen i studio i Tromsø og resultatet har blitt vel 34 minutter med original musikk der Haugens stemme er sentral. Hun joiker, synger på samisk, norsk og engelsk og sjøl om det ikke er alle hennes vokale uttrykk som går umiddelbart hjem hos meg, så har hun så absolutt mye spennende å komme med.

Alle bidrar med låter og gir "Kemedu" noe egenarta, melodisk og til tider forførende som har et originalt stempel på seg hele veien. LIV er nok et godt eksempel på at møter, nesten ut i fra intet, ofte fører til flott musikk som ingen visste fantes - heller ikke de involverte.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

LIV

Kemedu

Losen Records/MusikkLosen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.