*Nettavisen* Nyheter.

En herlig bastard

Bak navnet Mongrel - som betyr noe sånt som bastard eller blandingsrase - skjuler fire av landets mest lovende jazzmusikere seg.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Mongrel - fra venstre Stian Andersen, Tore Flatjord, Johan Lindvall og Thomas Litleskare - har noe helt eget på gang.

Foto: Magnus S. Nergaard

Bassisten Stian Andersen, trommeslageren Tore Flatjord, pianisten Johan Lindvall og trompeteren Thomas Litleskare møttes og har sin formelle bakgrunn fra Norges Musikkhøgskole i Oslo. I løpet av sin relativt korte karriere har de allerede markert seg kraftig i band som KAROKH, Dr. Kay & His Interstellar Tone Scientists, Kamala og Baker Hansen. De som har lånt øre til flere av disse gruppene vil raskt skjønne at vi har med fire herrer å gjøre som er usedvanlig allsidige i sin musikkanskuelse og Mongrel blir nok et bevis på det.

De 10 låtene er alle skrevet av enten Andersen (2), Lindvall (2) eller Litleskare (6). Både gjennom komposisjonene og gjennom den kollektive og individuelle tilnærminga til musikken så forteller de oss at de til tross for relativt få år på Tellus, så har de et solid grep om hele den moderne jazzhistoria - alt fra det grooveorienterte og sterkt melodiøse til det mer fri. Mongrel framstår med sin debut både som et sterkt kollektiv og samtidig med meget sterke solister.

Som sine forgjengere i det norske jazzlivet, så setter også Mongrel og dens innbyggere sin stolthet inn på at de skal ha noe eget å fare med. Det har de makta allerede med sin debut og det skal bli uhyre interessant å følge dem både som Mongrel og som individuelle utøvere. Dette er en type "Taskenspill" det er svært lett å like.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Mongrel

Taskenspill

Losen Records/MusikkLosen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.